ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Μάτι: Σε διακοπή το δικαστήριο μέχρι την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Δίκη Μάτι: Σε διακοπή το δικαστήριο μέχρι την άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Δίκη Μάτι: Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Γκιαούρη ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για τις 24 Ιουλίου

Σε διακοπή της δίκης για την εθνική τραγωδία στο Μάτι οδήγησαν οι εκλογές τις 25ης Ιουνίου 2023 και ειδικότερα η εκλογή της Ρένας Δούρου στη Βουλή.

Το γεγονός αυτό οδήγησε σε αναγκαστική διακοπή το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αφού από το νόμο απαιτείται πλέον το δικαστήριο να διαβιβάσει στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου. Η εξέλιξη αυτή «μπλοκάρει» προσωρινά τη δίκη με τους δικαστές να ανακοινώνουν πως θα η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 24 Ιουλίου υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση της Βουλής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα οριστεί νέα δικάσιμος. Σημειώνεται, ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και στη δεύτερη δίκη για το Μάτι, η οποία αφορά εγκαυματίες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των παθόντων.

«Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Μανιάτης. Αμέσως μετά ο συνήγορός της Θεόδωρος Σχοινάς δήλωσε στο δικαστήριο την πρόθεση της εντολέως του να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία. Μάλιστα, ανέγνωσε σχετική επιστολή στην οποία η κ. Δούρου αναφέρεται με ρητό τρόπο στην απόφαση της να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία για να συνεχιστεί κανονικά η δίκη. Στην ίδια επιστολή σημειώνει ότι αναμένει τη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου, αφού -όπως λέει- δεν έχει διαπράξει τίποτα για να φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Γκιαούρη ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για τις 24 Ιουλίου, ενώ αν δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η αναγκαία απόφαση της Βουλής το δικαστήριο θα οδηγηθεί σε νέα διακοπή.