ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ένοχοι οι 8 από τους 24 κατηγορούμενους που είχαν μετατρέψει την Πολυτεχνειούπολη σε ορμητήριο

Ένοχοι οι 8 από τους 24 κατηγορούμενους που είχαν μετατρέψει την Πολυτεχνειούπολη σε ορμητήριο

Οι 8 από τους 24 κατηγορούμενους στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης κρίθηκαν ένοχοι, ενώ 16 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζαν, όταν τον Σεπτέμβρη του 2022 έπειτα από έφοδο της αστυνομίας αποκαλύφθηκε ότι είχαν μετατρέψει σε κέντρο ανομίας τις εγκαταστάσεις.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι που κρίθηκαν ένοχοι καταδικάστηκαν κατά περίπτωση για τις κατηγορίες της συμμορίας (πλημμέλημα), ληστείες, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών, οπλοφορία, οπλοκατοχή, ενώ δύο εκ των οκτώ καταδικασθέντων κρίθηκαν ένοχοι μόνο για πλημμεληματικές πράξεις.

Στην απαλλαγή από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού που αντιμετώπιζε ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ο επονομαζόμενος «Έσκο» οδηγήθηκε το δικαστήριο κατά πλειοψηφία, με τους τακτικούς δικαστές να έχουν την άποψη πως ο κατηγορούμενος έπρεπε να κριθεί ένοχος για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο «Εσκο» κατηγορούνταν ότι επιτέθηκε με κατσαβίδι σε αστυνομικό, προκαλώντας της τραυματισμό στο χέρι.

Αυτή την ώρα οι συνήγοροι των καταδικασθέντων αγορεύουν ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών στο πρόσωπο των 8 κατηγορουμένων.

Η υπόθεση

Από την αστυνομική έρευνα είχε προκύψει ότι η φοιτητική εστία χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο και καταφύγιο κακοποιών οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στις ληστείες και στη διακίνηση των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Οι συνολικά 24 κατηγορούμενοι δικάστηκαν κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, ληστεία κατά συρροή, διακεκριμένη κλοπή, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και υπόθαλψη εγκληματία.