Βγήκε από τη φυλακή η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Newsbomb

Αποφυλακίστηκε σήμερα, Παρασκευή (28/11/2014), έπειτα από 2,5 χρόνια στη φυλακή, η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Ήταν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, όταν η κόρη του φυλακισμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου βγήκε από τις φυλακές Βοιωτίας στον Ελαιώνα Θηβών μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για την υπό όρους αποφυλάκισή της.

«Είμαι δυόμιση χρόνια στη φυλακή και ήταν δύσκολα. Σε στιγματίζει η φυλακή. Θέλω να πάω κοντά στα παιδιά μου και τα άλλα να τα παλέψω με την οικογένειά μου», είπε στους δημοσιογράφους μόλις βγήκε από την πόρτα των φυλακών, ενώ ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη για τη δυνατότητα που της δίνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, να περάσει αυτά τα Χριστούγεννα κοντά στα παιδιά της.

Σε δηλώσεις του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της θυγατέρας του πρώην υπουργού Άμυνας υπενθύμισε ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου είπε πως «έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της και επέστρεψε όλα τα ακίνητα για τα οποία κατηγορείται στο ελληνικό Δημόσιο».

«Απ' τη μια μεριά ήταν η προσωπική της ελευθερία και απ' την άλλη ήταν η υποστήριξη στο γονατισμένο πατέρα της. Επέλεξε το δεύτερο με τίμημα για την προσωπική της ελευθερία», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος για την Αρετή Τσοχατζοπούλου, μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, το ένα εκ των οποίων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια στη φυλακή, η Αρετή Τσοχατζοπούλου κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία εγκρίθηκε με τρεις ψήφους υπέρ και δύο κατά των δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι της έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της εξόδου από τη χώρα, της εγγύηση 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισής στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved