ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς μετά την έβδομη σύλληψή του

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς μετά την έβδομη σύλληψή του

«Μου έχουν κατασχέσει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον ΑΝΤ1 για τη συνεργασία μου.... Είναι σαν να μου λένε πήγαινε στη φυλακή...» αποκάλυψε ο σχεδιαστής μόδας Λάκης Γαβαλάς ενώπιον των δικαστών οι οποίοι τελικά τον άφησαν ελεύθερο μετά την 7η κατά σειρά σύλληψή του για χρέη προς το Δημόσιο.

Η σύλληψη έγινε έξω από το σπίτι του σε εκτέλεση καταδικαστικής απόφασης πέντε ετών που του επιβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη προς 20 ευρώ την ημέρα (40 με τις προσαυξήσεις), ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος στο δικαστήριο, βρίσκεται σε πλήρη οικονομική αδυναμία και δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το ποσό που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Για το λόγο αυτό ζήτησε να ρυθμιστεί σε δόσεις το ποσό, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Τα χρήματα θα καταβληθούν εντός 3 ετών σε 36 ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 15 Ιανουαρίου. Σε περίπτωση δε που δεν ανταποκριθεί σε μια δόση τότε θα εκτίσει την ποινή.

«Λόγω της κρίσης βρέθηκα το 2010 σε αδιέξοδο. Ζητήσαμε βοήθεια από τις τράπεζες, δεν την έδωσαν και τον τελευταίο καιρό διασύρομαι καθημερινά. Ποιος με αυτό το διασυρμό θα σκεφτεί σοβαρά για μένα; Εγώ δουλεύω σε ένα κανάλι, προσπαθώ να ζήσω , τι άλλο να κάνω; Δώστε μου τη δυνατότητα να βρω την ηρεμία μου , να φέρω χρήματα στη χώρα μου. Όταν πλήρωνα μισθό 6.000 ευρώ στη νύφη του πρωθυπουργού κανείς δεν είπε ο Λάκης είναι καλός. Μου έχουν κατασχέσει ακόμα και το μισθό που παίρνω από τον ANT1 για τη συνεργασία μου. Είναι σα να μου λένε πήγαινε στη φυλακή», είπε ο κ. Γαβαλάς και στις επίμονες ερωτήσεις του δικαστηρίου αν θα βρει τα χρήματα για να πληρώνει τη δόση κάθε μήνα, απάντησε «θα με ελεημονήσουν οι φίλοι μου».