ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Χαϊκάλης: Απαντά με ψευδή καταμήνυση στον Σαμαρά

Χαϊκάλης: Απαντά με ψευδή καταμήνυση στον Σαμαρά

Με "ψευδή καταμήνυση" απαντά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης στον πρωθπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ η συνήγορός του υποστήριξε πως εάν δεν αρθεί το απόρρητο των συνομιλιών του φερόμενου ως μεσάζοντα, Γιώργου Αποστολόπουλου τότε θα πρόκειται για πραξικόπημα.

Ο Παύλος Χαϊκάλης επέμεινε ότι σε συμφωνία με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γ. Αποστολόπουλου στις δικαστικές αρχές, προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα.

Τόσο, ο ίδιος, όσο και η συνήγορός του Έλενα Τζούλη, εξαπέλυσαν αιχμές για κωλυσιεργία καθώς τόνισαν πως κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Λάκη Λαζόπουλο, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση "για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης" και ζήτησε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα".

Μάλιστα, η δικηγόρος είπε θα ήταν πραξικόπημα να κλείσει η υπόθεση χωρίς άρση του απορρήτου. Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι αναμένει τη μήνυση του πρωθυπουργού δηλώνοντας ότι όταν δει το περιεχόμενο της "θα καταθέσω μήνυση για ψευδή καταμήνυση".

Η κ. Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας οτι ουσιαστικά αποτελεί "παραδοχή του ίδιου οτι διέπραξε το αδίκημα" και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία οτι ήθελε μα αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρόνητος. Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία "από τον κ. Σαμάρα ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS".

Στη συνέχεια η δικηγόρος περιέγραψε τι συνέβη από την ημέρα που έγινε η πρώτη καταγγελία στην εισαγγελία μέχρι την αποκάλυψη της υποπίεσης λέγοντας:

"Στις 6/12 όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στον Π. Χαϊκάλη και τον Γ. Αποστολόπουλο προς ήλθαμε στην εισαγγελία. Σε συμφωνία με τον κ. Ντογιάκο παρουσία του κ. Παναγιωτόπουλου, του προέδρου των ΑΝΕΛ συμφωνήθηκε να μην κατονομαστεί ο δράστης προκειμένου να μην διαρρεύσει το όνομα. Πρότεινε ο κ. Ντογιάκος να κατονομαστεί το πρόσωπο την ημέρα που θα πήγαινε για τα χρήματα".

Όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο Γ. Αποστολόπουλος δεν πήγε στο ραντεβού ενημερώθηκαν όπως είπε η κα. Τζούλη αμέσως οι αρχές. Μάλιστα "Το ίδιο απόγευμα ο Π. Χαϊκάλης απαίτησε από την αστυνομία να μεταβεί το ίδιο βράδυ στο σπίτι του Αποστολόπουλου για να βρει το χρηματικό ποσό. Απάντησαν οτι δεν μπορούν χωρίς εντολή εισαγγελέα." Την επόμενη μέτρα, όπως είπε η δικηγόρος ο Προιστάμενος της εισαγγελία εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος της είπε οτι απόφαση του ήταν να αναμένουν.

Για το υλικό που έχει καταθέσει ο Παύλος Χαϊκάλης στην εισαγγελία υποστηρίχθηκε οτι είναι "νόμιμο γιατί είναι το μόνο που μπορεί να θεμελιώσει αδίκημα κατά του πολιτεύματος''.

Επίσης διατυπώθηκε η εκτίμηση οτι "ο κ. Αποστολόπουλος ενδεχομένως κατέγραφε για να εκβιάσει το Χαϊκάλη σε περίπτωση που άλλαζε γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαφορετικά γιατί δεν το πήγε πουθενά." Μάλιστα ζητήθηκε η κατάθεση του στον εισαγγελέα προκειμένου να του υποβάλουν μήνυση.

Τέλος, επισημάνθηκε οτι "ακόμα δεν έχει γίνει απομαγνητοφώνηση του υλικού από την ΕΛΑΣ. Τώρα γίνεται από ότι μαθαίνουμε. Διενεργείται μια προανάκριση χωρίς να έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας απομαγνητοφωνημένα κείμενα. Δεν μπορεί να κλείσει η έρευνα χωρίς να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών. Θα ήταν πραξικόπημα."

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασε και ο Πάνος Καμμένος

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής (21/12/2014) ολοκληρώθηκε και η συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ στον εισαγγελέα Π. Παναγιωτόπουλο για την υπόθεση Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κ. Καμμένο ο εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινίσεις που σχετίζονται με τη χθεσινή κατάθεση του καταγγελλόμενου από τον Παύλο Χαϊκάλη Γ. Αποστολόπουλο.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα ο κ. Καμμένος είπε: «Έρχομαι στην Εισαγγελία γιατί χθες βράδυ (σ.σ. Σάββατο 20/12) επικοινώνησε μαζί μου ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης αναφέροντας μου την επιθυμία του εισαγγελέα να καταθέσω. Του εξήγησα ότι έχω κώλυμα, επειδή θα πρέπει να παραλάβω το γιο μου από την Αμερικη και να καταθέσω τη Δευτέρα και το δέχτηκε».

«Σήμερα όμως το πρωί από τους δημοσιογράφους διέρρευσε η δυσαρέσκεια της Εισαγγελίας και με ειδοποίησε η συνήγορος μου Ελένη Τζούλη ότι θα πρέπει να καταθέσω τώρα, αλλιώς ο εισαγγελέας Ντογιάκος λέει ότι θα κλείσει η υπόθεση», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Καμμένος.

«Παράλληλα, υπήρξε διαρροή ότι το υλικό που είναι στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι μονταρισμένο. Ο κ. Κικίλιας και ο διευθυντής των εγκληματολογικών με ενημερώνουν ότι το υλικό το κρατά ο κ. Ντογιάκος στο συρτάρι του. Αν αληθεύει, πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι είχε γίνει γνωστό ότι κ. Καμμένος θα προσερχόταν τη Δευτέρα, τελικά προσήλθε σήμερα.

Ρoή Ειδήσεων