ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς φοβάται τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς φοβάται τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός θέλει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να εφαρμοσθούν τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η συνειδητοποίηση εκ μέρους του κ. Σαμαρά πως δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος ο αριθμός από το σύνταγμα των 180 ψήφων, τον εξανάγκασε σήμερα να επαναλάβει τις ήδη γνωστές του θέσεις, διανθισμένες για άλλη μια φορά με αρκετή δόση επιθέσεων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως είναι απολύτως φανερό πως ο πρωθυπουργός επιδιώκει την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας για να εφαρμοσθούν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα και περιέχονται στο γνωστό mail Χαρδούβελη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός φοβάται την προσφυγή στις κάλπες «Μπορεί ο κ. Σαμαράς να τάζει σε διάφορους συμμετοχή σε νέα κυβερνητικά σχήματα, μπορεί να τον τρομάζουν τα σχέδια διάφορων συστημικών κέντρων για κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού», πιο πολύ όμως φοβάται την κρίση του ελληνικού λαού που δεν θα μπορέσει τελικώς να αποφύγει. Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα ισχυρή κυβέρνηση, από μια νέα πορεία. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα ολοκληρωθεί και ο λαός θα μιλήσει, η ελπίδα θα νικήσει το φόβο, η δημοκρατία θα νικήσει» καταλήγει η ανακοίνωση .

Ρoή Ειδήσεων