ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ι. Σμπώκος: Μου είπαν δώσε ένα «χαρτζιλίκι» 10 εκατ. ευρώ για να μη γίνει ατύχημα!

Ι. Σμπώκος: Μου είπαν δώσε ένα «χαρτζιλίκι»  10 εκατ. ευρώ για να μη γίνει ατύχημα!

Επί δυο ώρες κατέθετε στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος. Η κατάθεσή του αφορούσε το «κύκλωμα των εκβιαστών» που δρούσε από το 2001 εντός των φυλακών με φερόμενους ως πρωταγωνιστές τους βαρυποινίτες Παναγιώτη Βλαστό, Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο.

Ο Γιάννης Σμπώκος, που εκτίει πολυετή κάθειρξη για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα κλήθηκε ως μάρτυρας προκειμένου να καταθέσει στοιχεία σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις στα σπίτια των αδελφών του, οι οποίες φέρονται να συνδέονται με το κύκλωμα των εκβιαστών. Αντικείμενο της ανάκρισης, μεταξύ άλλων, είναι να διερευνηθεί εάν τις σχετικές πληροφορίες για τους συγγενείς του Σμπώκου τις έδωσε ο πρώην υπουργός Άκης Τζοχατζόπουλος.

«Δώσε ένα χαρτζιλίκι για να ξεμπερδεύεις»

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση, την οποία θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου επιβεβαίωσε τα όσα είχε υποστηρίξει στις προανακριτικές του καταθέσεις, σχετικά με τις δυο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί σε συγγενικά του πρόσωπα.
Μεταξύ άλλων στις προανακριτικές καταθέσεις του, είχε υποστηρίξει πως τον Ιανουάριο του 2013 τον πλησίασε ο βαρυποινίτης Γ. Σκαφτούρος και απειλώντας τον του ζήτησε 10 εκατ. ευρώ αλλιώς -όπως είπε- θα του διαλύσει το σπίτι.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Γ. Σμπώκο, το ίδιο έπραξε και ο Παναγιώτης Βλαστός, ο οποίος σύμφωνα με τη προανακριτική κατάθεση του είπε «δεν είναι δική μου υπόθεση, εξυπηρέτηση κάνω, γνώμη μου είναι να δώσεις ένα χαρτζιλίκι στον Σκαφτούρο για να ξεμπερδεύεις αλλιώς θα γίνει ατύχημα».

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται να συνεχίσει την απολογία του στους ανακριτές ο Π. Βλαστός, ενώ δεν αποκλείεται αυτή τη φορά να μεταβούν οι ανακριτές στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχετικές ειδήσεις