ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παρέμβαση Σφακιανάκη για τα σενάρια «υποκλοπής» στα ΑΦΜ από τον Βαρουφάκη

Παρέμβαση Σφακιανάκη για τα σενάρια «υποκλοπής» στα ΑΦΜ από τον Βαρουφάκη

Στο... μικροσκόπιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τίθενται πλέον οι ενδεχόμενες «παρεμβάσεις» συνεργατών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την πραγματοποίηση του περιβόητου Plan B.

ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ – ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Τη σχετική εντολή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης ή παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έδωσε στον προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ήδη για την υπόθεση έχει διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους καθώς και εσωτερικός έλεγχος στα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.

Η παραγγελία της Εισαγγελίας δόθηκε προς επίσπευση της προκαταρκτικής εξέτασης καθώς εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα της ΕΔΕ θα καθυστερήσουν.

Στο μεταξύ, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και οι πρώτοι μάρτυρες, οι οποίοι θα προέρχονται από τον πολιτικό στίβο.

Σχετικές ειδήσεις