ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο Χαϊκάλης μηνύει τους εισαγγελείς που έθεσαν στο αρχείο τις καταγγελίες περί χρηματισμού του

Ο Χαϊκάλης μηνύει τους εισαγγελείς που έθεσαν στο αρχείο τις καταγγελίες περί χρηματισμού του

Για «κατάχρηση εξουσίας» κατηγορεί τους εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση των καταγγελιών του περί απόπειρας χρηματισμού του ως βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. εν όψει της προεδρικής εκλογής ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Χαϊκάλης.

Περίπου οκτώ μήνες μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης ο κ. Χαϊκάλης μετέβη σήμερα (3/8/2015) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου και υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά των εισαγγελικών λειτουργών Ισίδωρου Ντιογιάκου και Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου σχετικά με τους χειρισμούς τους γύρω από τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο περί απόπειρας χρηματισμού του υποστηρίζοντας ότι με τις ενέργειες τους οι εισαγγελείς υπέπεσαν στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο καθώς σύμφωνα με τον εισαγγελέα Π. Παναγιώτοπουλο που διενήργησε τη σχετική έρευνα δεν προέκυψαν ενδείξεις τις οποίες απαιτεί ο νόμος για την πράξη της δωροδοκίας βουλευτή. «Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας», ανέφερε στο πόρισμά του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων