Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (26/10) πήρε η Κ. Σαββαΐδου

Newsroom Newsroom

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (26/10) πήρε η Κ. Σαββαΐδου

Προθεσμία για την Δευτέρα (26/10) ζήτησε και πήρε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, η Γενική Γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου προκειμένου να ενημερωθεί από τη δικογραφία.

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (20/10) ενώπιον του επίκουρου εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση καθώς είχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία.

Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση, εκλήθη την περασμένη βδομάδα ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία, από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου.

Η κλήση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία και κλήθηκε απο τους εισαγγελείς διαφθοράς, αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν, ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο μέσω ιστοσελίδας και ενέπλεκε την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων στον επανέλεγχο του προστίμου ενώ η υπόθεση της συγκεκριμένης εταιρίας έχει παραπεμθεί και στη Δικαιοσύνη ως τοκογλυφία, με εμπλεκομενο μάλιστα στην υπόθεση πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Η δίκη πάντως για την υπόθεση αυτή βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved