ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πανούσης: Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης,δεν είναι η ώρα της Πολιτικής

Πανούσης: Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης,δεν είναι η ώρα της Πολιτικής

Νέες βολές κατά πολιτικών προσώπων εξαπέλυσε από τον Άρειο Πάγο ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης κάνοντας μάλιστα λόγο για "χυδαίες σε κάποιες περιπτώσεις" επιθέσεις σε βάρος του.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου , Δημ. Δασούλα, ο οποίος διενεργεί διπλή έρευνα τόσο για τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του όσο και για τη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Παρασκευόπουλου - Τόσκα σχετικά με τη διαρροή διαλόγων από καταγραφές της ΕΥΠ ο κ. Πανούσης τόνισε πως είναι η ώρα της δικαιοσύνης.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Πανούσης δήλωσε:

«Ως πολίτης, ως άνθρωπος και ως νομικός νιώθω υπερήφανος για τη Δικαιοσύνη της χώρας. Είναι ώρα της Δικαιοσύνης, δεν είναι η ώρα της Πολιτικής. Ολοκλήρωσα την κατάθεση μου σχετικά με αυτά που είχα αναφέρει, γιατί, όπως ξέρετε δεν έχω κάνει μήνυση ή έγκληση, αναφορά έκανα. Μέσα σε ένα κλίμα αμεροληψίας, ακεραιότητας, διότι εγώ όταν λέω πιστεύω στους θεσμούς, έχω μια σωκρατική αντίληψη, αν έχω κάνει λάθος να τιμωρηθώ, αν δεν έχω κάνει όμως, να τιμωρηθούν οι άλλοι. Άρχισε αυτή η διαδικασία, ακολούθησε η Κυβέρνηση να τα πάω στον Εισαγγελέα και από εκεί και πέρα, μετά από μένα ας έρθουν όλοι αυτοί που με κατηγορούν ή που υπαινίσσονται διάφορα πράγματα καμιά φορά και με χυδαίο τρόπο να πουν τη δική τους εκδοχή.
Όποια απάντηση κι αν έρθει και απόφαση παρθεί από τη Δικαιοσύνη, από εμένα είναι εξ αρχής δεκτή, αποδεκτή και σεβαστή. Δεν έχω πολιτικά μέσα, δεν χρησιμοποιώ και πλάγια μέσα για να επηρεάσω κανέναν. Περιμένω τη Δικαιοσύνη και μπράβο τους με τον τρόπο που λειτουργούν».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προτείνατε μάρτυρες;

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση, μάρτυρες προτείνεις όταν κάνεις μήνυση ή έγκληση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τις κασέτες;

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: Δεν είναι έτσι το πράγμα, επειδή η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών θα συζητηθεί. Υπάρχει μια υποψία αναντιστοιχίας, ανάμεσα στα ακούσματα, αυτοί που άκουγαν, δεν άκουγα εγώ, στα έγγραφα και στις δημοσιογραφικές διαρροές. Ο μόνος τρόπος για να είμαστε αξιόπιστοι είναι να κάτσει το ένα πλάι στο άλλο, τι ακριβώς και με ποιον τρόπο και με ποια νομιμότητα ακούγανε αυτοί που ακούγανε, καταγράφανε αυτοί αυτοί που καταγράφανε τι αντιστοιχία έχουν με αυτά που κατέθεσα, που μου τα δώσανε, δεν τα παρήγαγα μόνος μου και τι σχέση έχουν με τις διαρροές.
Απλώς θέτω ένα ερώτημα λογικής, αν θέλετε το αποδέχεστε: Εγώ δεν διαρρέω, η Δικαιοσύνη δεν διαρρέει, ποιος διαρρέει; Ποιος άλλος έχει τα έγγραφα και μπορεί να τα διαρρέει με τον δικό του τρόπο ακριβώς για να στοιχειοθετήσει τη μηνυτήρια αναφορά περί διαρροής;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς έχετε την απάντηση;

ΠΑΝΟΥΣΗΣ: Μέσα μου, ως εγκληματολόγος την έχω.