ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπάρχουν και εισαγγελείς που κάνουν τη δουλειά τους: Υπόλογος για κακούργημα ο Ψυχάρης

Υπάρχουν και εισαγγελείς που κάνουν τη δουλειά τους: Υπόλογος για κακούργημα ο Ψυχάρης

Υπόλογος για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης σχετικά με επισφαλείς προσωπικές δανειοδοτήσεις ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Φαίνεται έτσι πως βρέθηκε επιτέλους ένας άνθρωπος, ο οποίος υπηρετώντας πραγματικά την έννοια της Δικαιοσύνης, έκλεισε τα αυτιά του στις Σειρήνες, υψώνοντας ανάστημα στα συμφέροντα των εργολάβων της ενημέρωσης παρά τους εκβιασμούς τους.

Ο κ. Αθανασίου βάζοντας όχι ένα λιθαράκι, αλλά γερά θεμέλια για την πάταξη της διαφθοράς (υπόσχεση της κυβέρνησης που τόσο καιρό έχει μείνει στα λόγια) δείχνει το δρόμο που όλοι οι εισαγγελείς οφείλουν να ακολουθήσουν στέλνοντας σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στους διαπλεκόμενους όσο βαθιά και αν είναι η τσέπη τους.

Οι μνήμες άλλωστε από τη σκανδαλώδη κρατικοποίηση του Μεγάρου Μουσικής (και του τεράστιου χρέους του), για χάρη των Λαμπράκη – Ψυχάρη, την ώρα που ξεπουλιούνται σε ξένα funds τα σπίτια των Ελλήνων, είναι ακόμα νωπές…

Παρόλα αυτά ένας οικονομικός εισαγγελέας βρήκε το σθένος - που όφειλε να έχει κάποιος στη θέση του – στριμώχνοντας το μεγαλοεκδότη για τα «θαλασσοδάνειά» του…

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον κ. Ψυχάρη αφορά προσωπικά δάνεια που έλαβε από την τράπεζα ALPHA, τα οποία εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις εταιρικές δανειοδοτήσεις, και φέρονται κατά την εκτίμηση των οικονομικών εισαγγελέων, να μην εμφανίζουν την απαιτούμενη διασφάλιση για το πιστωτικό ίδρυμα.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας, που στρέφεται κατά των αρμόδιων στελεχών, μελών επιτροπών κ.λπ. που ενέκριναν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις της ALPHA BANK, και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην πράξη των τραπεζικών στελεχών που βαρύνει τον επικεφαλής του ΔΟΛ.

Η δικογραφία για τις προσωπικές δανειοδοτήσεις του κ. Ψυχάρη θα διαβιβαστεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τίθεται στο αρχείο η δικογραφία που αφορά τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, αφού μετά την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε πως δεν προκύπτουν θέματα επισφάλειας για τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς υπήρξαν εγγυήσεις για τις επίμαχες χορηγήσεις και τα δάνεια είναι εξυπηρετούμενα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Αθανασίου από τη θέση του εισαγγελέα Πρωτοδικών χειρίστηκε στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας πολλές «καυτές» υποθέσεις όπως, τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1, την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard και την προμήθεια των φρεγατών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.

Σχετικές ειδήσεις