ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Εισαγγελέας καλεί Μαρτίνη, Ψυχάρη, Χάιδω Σπηλιοπούλου και άλλους 25...

Εισαγγελέας καλεί Μαρτίνη, Ψυχάρη, Χάιδω Σπηλιοπούλου και άλλους 25...

Δεν έχουν τέλος οι παρεμβάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης και οι προσπάθειες των εισαγγελικών αρχών να ξεδιπλώσουν ένα απίστευτο «κουβάρι» οικονομικών ατασθαλιών, που επί σειρά ετών διέπραττε ως πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν» ο Ανδρέας Μαρτίνης και οι συνεργάτες του.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ... ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΦΕΣΩΣΑΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»

Το Newsbomb.gr με μια σειρά αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων έφερε στο προσκήνιο απίστευτα περιστατικά κακοδιαχείρισης κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ερυθρού Σταυρού από τον Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών και πολύ σύντομα αναμένονται σοβαρότατες εξελίξεις σε σχέση με την απόδοση ευθυνών για τα πεπραγμένα του.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 13 Ιανουαρίου 2016, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γεώργιος Πέτρος με κατεπείγον σήμα του προς τη σημερινή διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού ζήτησε τα πλήρη στοιχεία 28 ατόμων που διατελούν ή διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, προκειμένου να τα καλέσει για εξέταση στο πλαίσιο της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας για το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που διεξήχθη στο παρελθόν.

Φυσικά, στην κορυφή της λίστας ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, ενώ από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι εκείνα του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη και της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), Χάιδως Σπηλιοπούλου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, κ. Πέτρος, έχει κινήσει με ταχύτατους ρυθμούς τη διαδικασία και ήδη έχουν σταλεί οι κλήσεις και στα 28 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερυθρού Σταυρού. Σε συνδυασμό με τις άλλες δύο δικογραφίες που ήδη «τρέχουν» στο επίπεδο της κύριας ανάκρισης, είναι απολύτως βέβαιο ότι μέσα στο 2016 θα κληθεί ο Ανδρέας Μαρτίνης να λογοδοτήσει εκ νέου για τις πράξεις του, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιωθεί και το ελληνικό δημόσιο, αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς και το «Ερρίκος Ντυνάν» με απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που εστάλη στον Ερυθρό Σταυρό από το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

Μαρτίνης Ανδρέας
Δοκιανάκης Γεώργιος
Κουτσογιαννόπουλος Ηλίας
Βαταλής Νικόλαος
Δημητρίου Έλλη
Τιερρή Κλειώ
Τσιριγώτη Ρόζα – Μαρία
Δουνδουλάκης Νικόλαος
Δρυ Ελένη
Ζαχάρωφ Αντώνιος
Καρζής Θεόδωρος
Λαγούρος Δημήτριος
Μαλικούτη Μαρία
Μαυραντώνης Κωνσταντίνος
Νικολόπουλος Σπυρίδων
Παπαδημητρίου Αλέξανδρος
Ποταμιάνος Ανδρέας
Σιγουράκος Εμμανουήλ
Αθηνιωτάκης Στυλιανός
Ψυχάρης Σταύρος
Χλαμπουτάκης Γεώργιος
Στριγγάρης Κυριάκος
Τζίγος Βάιος
Τσιλιμιγκάκη Παρασκευή – Βίνα
Λαοπόδης Βασίλειος
Σπηλιοπούλου Χάιδω

Σχετικές ειδήσεις