ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Στα δικαστήρια ο Δραγασάκης για… χωράφι στα Μέγαρα!

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Στα δικαστήρια ο Δραγασάκης για… χωράφι στα Μέγαρα!

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αφού αγόρασε οικόπεδο χωρίς να ελέγξει τους τίτλους.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΤΥΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΤΛΩΝ

Εκτός από τις εσωτερικές πολιτικές περιπέτειες, τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν και δικαστικές περιπέτειες. Ακούγεται ιδιαιτέρως παράδοξο, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και διακεκριμένος οικονομολόγος, Γιάννης Δραγασάκης, τρέχει στις δικαστικές αίθουσες επειδή αγόρασε εν αγνοία του χωράφι με «μπλεγμένες» ιδιοκτησίες. Διαβάστε το εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ και θα καταλάβετε πολλά. Κυρίως θα αντιληφθείτε ποιοι άνθρωποι διαχειρίζονται της τύχες της Ελλάδας.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τη στιγμή που ο σημερινός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αγόρασε κτήμα στον Πευκενέα Μεγάρων, χωρίς να κάνει ούτε έναν τυπικό έλεγχο τίτλων! Αποτέλεσμα; Το κτήμα διεκδικείται από τρίτο πρόσωπο, που ισχυρίζεται πως του ανήκει και πλέον όλοι μαζί οδηγήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες για να λύσουν τη διαφορά.

Το πρωί της Τρίτης σε αίθουσα του Πρωτοδικείου Αθηνών συζητήθηκαν τρεις αγωγές με στόχο να βρεθεί σε ποιόν ανήκει τελικά το οικόπεδο. Η Μ. Λ. έχει στραφεί κατά του Γιάννη Δραγασάκη υποστηρίζοντας ότι το κτήμα είναι δικό της. Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει στραφεί κατά της Α.Σ. που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια και του το πούλησε, ενώ η Α.Σ. στράφηκε κατά της Μ.Λ. με το επιχείρημα της ιδιοκτησίας του κτήματος και κατά συνέπεια του δικαιώματος πώλησής του. Το κουβάρι που δημιουργήθηκε για το κτήμα στην περιοχή Μούρτιζα στα Μέγαρα, προσπάθησαν να «ξεμπλέξουν» τρεις μάρτυρες, ένας για κάθε πλευρά.

«Ο Δραγασάσκης δε μου έλεγε ποιος είναι»

Πρώτη στο βήμα του μάρτυρα προσήλθε να καταθέσει η Α.Λ., κόρη της φερόμενης ως ιδιοκτήτριας του ακινήτου.

«Όλα ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2009, όταν η μητέρα μου έδωσε εντολή σε συνεργείο να καθαρίσει το επίδικο ακίνητο 1800τμ. Τότε, μας ενημέρωσαν ότι τους πλησίασε κάποιος και τους είπε "Γιατί το καθαρίζετε; Έχει πουληθεί". Εγώ τους είπα προχωράτε κανονικά και την επόμενη μέρα έγινε και το όργωμα. Έπειτα από κάποια ώρα με παίρνει ένας κύριος. Μου λέει "γιατί καθαρίζετε το ακίνητο που αγόρασα;". Του εξηγώ ότι μας ανήκει. Και τον ρωτάω ποιος είναι. Μου απάντησε ότι δεν έχει λόγο να μου πει ποιος είναι, αλλά ότι αυτός το αγόρασε. Δεν μου έλεγε ποιος είναι και με παρότρυνε να πάω στην συμβολαιογράφο **** να το δω. Σε δεύτερο τηλεφώνημα μου δήλωσε ότι είναι ο Δραγασάκης. Ξέρω ότι έχει σπίτι στην περιοχή αλλά το είχε παραχωρήσει στην πρώην σύζυγό του και ήθελε να φτιάξει ένα δικό του», ανέφερε η μάρτυρας.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι το κτήμα αγοράστηκε από την εταιρεία Intel Finance, ιδιοκτησίας -όπως ισχυρίστηκε- Γιάννη Δραγασάκη. «Ο Δραγασάκης γνώριζε! Όταν κάποιος θέλει να πάρει ένα ακίνητο κάνει έρευνα! Δε μπορεί να μην έκανε. Πάντως με το που αγοράστηκε το κτήμα από την εταιρία, μπήκε μέσα ένα τροχόσπιτο και έχω μάθει ότι εκεί βρίσκεται όλο το αρχείο του Δραγασάκη. Η εταιρεία είναι ο Δραγασάκης. Εγώ έκανα αναφορά στην εισαγγελέα και ασκήθηκε δίωξη κατά της συμβολαιογράφου, η οποία "έφαγε" ποινή δύο χρόνια. Κάποια στιγμή μας ενημέρωσαν ότι έβαλε περίφραξη στο χωράφι μας και έφυγα κατευθείαν από την Αθήνα και πήγα και ξήλωσα την περίφραξη και ειδοποίησα την αστυνομία. Πάντως την οικογένεια που πούλησε το ακίνητο στον Δραγασάκη την είδαμε πρώτη φορά στην περιοχή με αυτή την ιστορία», συμπλήρωσε.

Η κατάθεση περιείχε μεταξύ άλλων άνοιγμα χαρτών μπροστά στην έδρα, αλλά και ανάλυση τίτλων ιδιοκτησίας τόσο του επίδικου όσο και τον όμορων οικοπέδων. «Από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή μαζί μου ο Δραγασάκης μίλησα με την δικηγόρο του. Είχαμε σχεδόν καθημερινή επαφή μέχρι την ημερομηνία των Ευρωεκλογών του 2009. Η δικηγόρος του Α.Φ μου έλεγε έχετε δίκιο μην κάνετε αγωγή θα κάνουμε πρακτικό συμβιβασμού. Είχα συντάξει ιδιωτικό συμφωνητικό για να υπογράψουμε. Η συμφωνία ήταν πως το τμήμα του οικοπέδου που μου ανήκει συμφωνούμε ότι είναι δικό μου και το όμορο βόρεια από εμας είναι ιδιοκτησία Δραγασάκη χωρίς να ανασκαλεύω σε ποιόν ανήκει εκείνη η περιοχή. Όμως μετά τις εκλογές εξαφανίστηκαν. Περίμενα ένα διάστημα και έκανα αγωγή», κατέληξε.

«Δεν έκανε έλεγχο τίτλων καλή τη πίστει ο Δραγασάκης»!

Για να στηρίξει τον Γιάννη Δραγασάκη με τον οποίο την συνδέει μακροχρόνια φιλία, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στους συνεργάτες του στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, εμφανίστηκε για να καταθέσει η δικηγόρος Α.Φ. «Εγώ είμαι φίλη του κ. Δραγασάκη και ασχολήθηκα και με την υπόθεση στην αρχή της. Όταν εκδηλώθηκε η διεκδίκηση της Μ.Λ η εντολή που είχα από τον Δραγασάκη ήταν να συνεννοηθώ με τις πωλήτριες και να επικοινωνήσω ξανά με την ίδια για να ακούσω τις απόψεις της. Ο Δραγασάκης είχε αγοράσει από τις αδελφές Σ. χωρίς να κάνει έλεγχο τίτλων, καλή τη πίστει. Του υπέδειξε το ακίνητο ο Π.Σ. Ήρθε σε επαφή με τις πωλήτριες. Τον διαβεβαίωσαν ότι είναι δικό τους με προικοσύμφωνο. Έδειξε εμπιστοσύνη και καλόπιστα προέβη στην αγορά. Στη συνέχεια κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε ότι καλώς δεν έκανε έλεγχο γιατί καλώς το αγόρασε», ανέφερε η δικηγόρος και συνεργάτιδα του Γιάννη Δραγασάκη.

Η μάρτυρας περιέγραψε και τις συνομιλίες μεταξύ Δραγασάκη και της γυναίκας που διεκδικεί το ακίνητο: «Η Μ.Λ εμφανίστηκε διεκδικώντας το νότιο τμήμα του οικοπέδου. Έγινε επικοινωνία. Συναντηθήκαμε στο σπίτι της. Μου εξέθεσαν τις απόψεις τους. Η συζήτηση που έγινε τότε ήταν «μην ανησυχείτε αν διαπιστωθεί από τον έλεγχο τίτλων ότι έχετε δίκιο, τότε ο κ Δραγασάκης θα κάνει ότι απαιτηθεί για να μην αδικηθείτε». Ήρθα σε επικοινωνία με τις αδελφές Σ. και με διαβεβαίωσαν οτι είναι δικό τους. Έκανα έλεγχο τίτλων και δε βρήκα κανένα πρόβλημα. Υπάρχει συνέχεια τίτλων στο ακίνητο της Α.Σ. Ασυνέχεια υπάρχει στους τίτλους της Μ.Λ. Τότε έγινε συνάντηση στο γραφείο μου. Η συζήτηση περιστρέφοταν στο να τα βάλουμε κάτω να εντοπίσετε και εσείς το ακίνητο σας μήπως έχετε κάνει λάθος».

Πεπεισμένος ότι κτήμα ανήκει στις αδελφές του με προικοσύμφωνο εμφανίστηκε ο Ι.Σ, ο οποίος κατέθεσε τελευταίος για την υπόθεση. «Εγώ το θυμάμαι το κτήμα από 12 χρονών. Ήταν αμπέλι. Η μητέρα μου το έδωσε προίκα στις αδελφές μου. Παλιά τα αγροτεμάχια τα μετρούσαν με τα βήματα. Το κτήμα καλλιεργούνταν από τους γονείς μας. Είχαμε και πατητήρι στο αμπέλι. Εγώ το καλλιεργούσα από το 1960 και μετά το 1976, που πέθανε ο πατέρας μου, συνέχισα μέχρι το 1985. Μάλιστα, οι αδελφές μου πήγαιναν τακτικά εκεί για να μαζέψουν ραδίκια. Συνεχεια πήγαιναν μέχρι που πουλήθηκε. Εγώ ξέρω ότι δεν είχε μπει ποτέ κανένας μέσα», ανέφερε.

Σχετικές ειδήσεις