ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προϋπολογισμός: Επιπλέον 3 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Προϋπολογισμός: Επιπλέον 3 εκατ. ευρώ στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Κατά 3 εκατ. ευρώ αυξάνεται φέτος ο προϋπολογισμός του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές.

Ειδικότερα, την αύξηση στον προϋπολογισμό προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην έναρξη του διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Διοίκηση Καταστημάτων Κράτησης», που διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το κονδύλι αυτό θα διατεθεί για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές. Σήμερα, αποδεικνύεται έμπρακτα η αγωνία της κυβέρνησης να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στις συνθήκες κράτησης και στις δομές επανένταξης των κρατουμένων. Οι συνθήκες δεν είναι οι πλέον ευνοϊκές αλλά έχουμε καθήκον ως κυβέρνηση της Αριστεράς να κάνουμε πολλά ακόμη σε βασικούς τομείς του κοινωνικού κράτους, όπως είναι η σωφρονιστική πολιτική, που στα χρόνια των πολιτικών λιτότητας υποβαθμίστηκαν», επεσήμανε ο υπουργός. «Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση το γεγονός ότι εξειδικευμένα στελέχη μάς παρέχουν την τεχνογνωσία ώστε να απαλλαγούμε από παθογένειες», τόνισε ο κ. Κοντονής χαιρετίζοντας τη συνεργασία του υπουργείου με το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης, υπογράμμισε ότι «το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παράσχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα κενά που υπάρχουν και να επιτύχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σχετικές ειδήσεις