ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Έγκλημα στο Κορωπί: Χαμός στο δικαστήριο με τον εραστή της φόνισσας

Έγκλημα στο Κορωπί: Χαμός στο δικαστήριο με τον εραστή της φόνισσας

Εξόργισε τους δικαστές, και υπέπεσε σε αντιφάσεις

Προκλητικός και ασεβής εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου δικάζεται η αποκαλούμενη «φόνισσα του Κορωπίου», Νικολέτα Παπαϊωάννου, ο σύζυγος του θύματος, της 35χρονης Στέλας Πασπαλά, η οποία έπεσε νεκρή μπροστά στα μάτια των δυο ανήλικων παιδιών της από τις μαχαιριές της 27χρονης κατηγορουμένης πέρυσι τον Αύγουστο.

Ο μάρτυρας, σύζυγος του θύματος και εραστής της κατηγορουμένης (είχε αποκτήσει μάλιστα δυο παιδιά με την κάθε γυναίκα) εξόργισε το δικαστήριο με τη στάση του σε σημείο που η πρόεδρος του δικαστηρίου του είπε: «Σταμάτα να μιλάς έτσι, γιατί θα αλλάξει και το δικαστήριο, στάση απέναντί σου».

Ο 41χρονος δέχθηκε το σφυροκόπημα της εισαγγελέως, την οποία συνεχώς αποκαλούσε «κυρία μου»... Απαντώντας του, η εισαγγελέας του είπε: «Καταρχάς δεν είμαι κυρία σας. Πείτε μας τι έγινε, πρόκειται για τη γυναίκα σας, ήταν τα παιδιά σας μπροστά...».

Σε άλλα δε σημείο, η εισαγγελέας του είπε: «Σας μιλάω συνέχεια στον πληθυντικό, σας δείχνω σεβασμό, καταλαβαίνω ότι είναι ο τρόπος αυτός που μιλάτε, αλλά όχι παλιοκουβέντες και ενικός εδώ...». Μάλιστα, ήταν τέτοια η προκλητική του συμπεριφορά του μάρτυρα, που η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να αποφανθεί κατά την πρόοδο της δίκης για κράτησή του για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Αγνοώντας, ωστόσο, συνεχώς τις παρατηρήσεις αυτές, ο 41χρονος έδωσε διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη με τη δολοφονία, για τη σχέση του με την ερωμένη του, τη σύζυγο του και τα παιδιά του. Επανέλαβε, ωστόσο, αρκετές στιγμές, ότι έκανε «πολλά λάθη» με αποτέλεσμα να «φτάσουμε ως εδώ με μια γυναίκα στο χώμα και μια στη φυλακή».

Ο ίδιος ανέφερε, πάντως, ότι καβγάδιζε και με την κατηγορουμένη ερωμένη του και πως κάποια στιγμή η 27χρονη του είχε ρίξει καυτό λάδι στο σώμα του! Κάποια άλλη στιγμή, κατέθεσε πως η ερωμένη του είχε δεχθεί απειλές από τη γυναίκα του. Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας ανέφερε πως είχε ένα χρόνο να δει τα παιδιά που είχε με το θύμα. «Δεν τα πηγαίναμε καλά με τη Θεοδώρα, είχα οικονομικά προβλήματα. Έπινα πάρα πολύ, είχα ανοίξει νέα οικογένεια. Εκείνη την ημέρα δεν είχαμε τσακωθεί με την κατηγορουμένη» είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Άκουσα φωνές από τον μεγάλο μου γιο. Έτρεξα, πήγα στο σπίτι δεν ήξερα ότι υπήρχε μαχαίρι, νόμιζα ότι είχε πέσει απλά ξύλο... Τη Νικολέτα την κρατούσαν τα παιδιά. Η Θεοδώρα ήταν πεσμένη μπροστά... Δεν είδα πού ήταν χτυπημένη... Στο δρόμο για το Κέντρο Υγείας μιλούσαμε κανονικά, τη ρώταγα τι έχει γίνει και εκείνη μου είπε: "Γιάννη, να προσέξεις τα παιδιά". Έμαθα ότι πέθανε τα ξημερώματα όταν ήμουν στο αστυνομικό τμήμα. Τα έκανα ...σκ... τελείως».

Στις ερωτήσεις της έδρας γιατί δεν βλέπει πλέον τα παιδιά του, που απέκτησε με το θύμα, ο 41χρονος είπε ότι τους τηλεφώνησε «δυο τρεις φορές αλλά δεν απαντούσαν. Μετά τα παράτησα».

Συγκλονιστικές οι καταθέσεις των γιατρών

Συγκλονιστικές ήταν όμως και οι καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο και οι γιατροί, που παρέλαβαν στο Κέντρο Υγείας, την άτυχη 35χρονη.

Όπως κατέθεσαν, η γυναίκα ήταν νεκρή όταν την παρέλαβαν. Οι ισχυρισμοί αυτοί των δυο γιατρών, προκάλεσαν την αντίδραση της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, η οποία υποστηρίζει πως ο θάνατος της 35χρονης μπορεί να επήλθε από αμέλεια των γιατρών στο Κέντρο Υγείας και όχι μόνο από τις μαχαιριές της 27χρονης.

«Ήταν ήδη νεκρή όταν ήρθε στο Κέντρο Υγείας. Δεν είχε σφυγμό, αναπνοή και αισθήσεις», είπε η πρώτη γιατρός που κατέθεσε. «Περισσότερο ότι κάναμε το κάναμε για μας γιατί βλέπαμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν άνθρωπο νέο που ξέραμε ότι δεν θα επανέλθει», προσέθεσε.

Ο δεύτερος γιατρός που κλήθηκε στο δικαστήριο, επανέλαβε επίσης ότι η γυναίκα ήταν νεκρή όταν την παρέλαβαν και μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο γιος του θύματος του έλεγε: «σε παρακαλώ κάνε ότι μπορείς να σώσεις τη μαμά μου».

Ο ίδιος σημείωσε, συγκλόνισε όταν απαντώντας στις αιτιάσεις της υπεράσπισης ότι πιθανότατα φέρνουν ευθύνες οι γιατροί για το χαμό της γυναίκας, είπε εμφανώς ταραγμένος: «Κάναμε οτι μπορούσαμε. Τα δυο παιδάκια, είχαν αίματα, με έπιασαν από το χέρι και μου είπαν: "Σας παρακαλώ κάντε κάτι δεν πρέπει να πεθάνει". Κάναμε ότι μπορούσαμε ήταν ένας νέος άνθρωπος. Δεν με ενδιέφερε ποιος και γιατί τον σκότωσε. Φορούσα τη ματωμένη ποδιά και δεν έβγαινα έξω για να μην με δουν τα παιδιά...».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

«Μη σκοτώνεις τη μαμά μας» φώναζαν τα παιδιά στη φόνισσα

Στο δικαστήριο κατέθεσε η αδελφή του θύματος, που έχει την επιμέλεια των παιδιών της αδελφής της, η οποία περιέγραψε την καθημερινότητα του θύματος ως μία αλληλουχία καβγάδων, ψεμάτων και εντάσεων με τον σύζυγό της, αλλά και έντονων διαπληκτισμών με την 27χρονη.

Η μάρτυρας τόνισε, πως τα δύο ανηψάκια της βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση σοκ από όσα είδαν το βράδυ του εγκλήματος, το οποίο μάλιστα προσπάθησαν να αποτρέψουν πέφτοντας και τα δύο πάνω στην δράστιδα για να σώσουν την μαμά τους. «Τελικά, αφού ήδη είχε χτυπήσει η δράστις την αδελφή μου, ο μικρός κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι από τα χέρια και να το πετάξει στο διπλανό οικόπεδο».

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας: «Τα ουρλιαχτά και οι εκκλήσεις για βοήθεια αναστάτωσαν τη γειτονιά και ο 41χρονος σύζυγος του θύματος, που διατηρούσε συνεργείο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, έτρεξε για να δει τι συμβαίνει. Τα παιδιά μου είπαν πως ο πρώην γαμπρός μου έφτασε στο σπίτι και χαστούκισε την κατηγορούμενη, που ήταν εκτός εαυτού, για να σταματήσει. Πιστεύω ότι τα παιδιά γλύτωσαν από τύχη. Ήταν τυχερά μέσα στην ατυχία τους...».

Ακόμη, η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο, πως την ώρα του φονικού δέχτηκε τηλεφώνημα από τα παιδιά και άκουσε την αδελφή της να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια, τρέξτε στον πατέρα σας» και τα παιδιά να φωνάζουν: «μην σκοτώνεις τη μαμά μου».

Στην κατάθεσή της η γυναίκα είπε επίσης ότι η αδελφή της είχε υποβάλλει αίτηση διαζυγίου, δύο χρόνια πριν γίνει το έγκλημα. Υπογράμμισε δε, πως άλλη μία φορά η κατηγορουμένη είχε επιτεθεί στο θύμα μέσα στο συνεργείο του 41χρονου και είχαν οδηγηθεί και οι δύο στο Αυτόφωρο, το οποίο είχε αθωώσει την αδελφή της και είχε καταδικάσει την 27χρονη.