ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο Κορωπί: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μας» φώναζαν τα παιδιά στη φόνισσα

Έγκλημα στο Κορωπί: «Μη σκοτώνεις τη μαμά μας» φώναζαν τα παιδιά στη φόνισσα

Ξύπνησαν μνήμες στο δικαστήριο της στυγερής δολοφονίας

Άρχισε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη της 27χρονης, που πριν ένα χρόνο είχε μαχαιρώσει θανάσιμα την σύζυγο του ερωτικού της συντρόφου, στο Κορωπί.

Η νεαρή γυναίκα, που είχε κάνει δύο παιδιά με τον 41 ετών σύντροφό της, είχε πάει τον περασμένο Αύγουστο στο σπίτι της 35χρονης συζύγου του, η οποία ήταν επίσης μητέρα δύο παιδιών και μετά από καυγά που είχαν, την μαχαίρωσε πέντε φορές στην πλάτη. Το έγκλημα είχαν δει τα δύο παιδιά του θύματος.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση της 27χρονης κατηγορούμενης υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι πρέπει να γίνει μετατροπή της κατηγορίας, από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα, μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη, εκφράζοντας τη θέση πως τα τραύματα δεν ήταν καθοριστικής σημασίας και ότι ο θάνατος της 35χρονης επήλθε από αμέλεια των γιατρών. Είπε επίσης, πως η 27χρονη βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής.

Στο δικαστήριο κατέθεσε η αδελφή του θύματος, που έχει την επιμέλεια των παιδιών της αδελφής της, η οποία περιέγραψε την καθημερινότητα του θύματος ως μία αλληλουχία καυγάδων, ψεμάτων και εντάσεων με τον σύζυγό της, αλλά και έντονων διαπληκτισμών με την 27χρονη.

Η μάρτυρας τόνισε, πως τα δύο ανηψάκια της βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση σοκ από όσα είδαν το βράδυ του εγκλήματος, το οποίο μάλιστα προσπάθησαν να αποτρέψουν πέφτοντας και τα δύο πάνω στην δράστιδα για να σώσουν την μαμά τους. «Τελικά, αφού ήδη είχε χτυπήσει η δράστις την αδελφή μου, ο μικρός κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι από τα χέρια και να το πετάξει στο διπλανό οικόπεδο».

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας: «Τα ουρλιαχτά και οι εκκλήσεις για βοήθεια αναστάτωσαν τη γειτονιά και ο 41χρονος σύζυγος του θύματος, που διατηρούσε συνεργείο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, έτρεξε για να δει τι συμβαίνει. Τα παιδιά μου είπαν πως ο πρώην γαμπρός μου έφτασε στο σπίτι και χαστούκισε την κατηγορούμενη, που ήταν εκτός εαυτού, για να σταματήσει. Πιστεύω ότι τα παιδιά γλύτωσαν από τύχη. Ήταν τυχερά μέσα στην ατυχία τους...».

Ακόμη, η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο, πως την ώρα του φονικού δέχτηκε τηλεφώνημα από τα παιδιά και άκουσε την αδελφή της να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια, τρέξτε στον πατέρα σας» και τα παιδιά να φωνάζουν «μην σκοτώνεις τη μαμά μου».

Στην κατάθεσή της η γυναίκα είπε επίσης ότι η αδελφή της είχε υποβάλλει αίτηση διαζυγίου, δύο χρόνια πριν γίνει το έγκλημα. Υπογράμμισε δε, πως άλλη μία φορά η κατηγορουμένη είχε επιτεθεί στο θύμα μέσα στο συνεργείο του 41χρονου και είχαν οδηγηθεί και οι δύο στο Αυτόφωρο, το οποίο είχε αθωώσει την αδελφή της και είχε καταδικάσει την 27χρονη.

Η διαδικασία συνεχίζεται.