Πρόταση εισαγγελέα: Να απορριφθεί η αίτηση αναστολής της Ηριάννας και του Περικλή

Newsbomb

Να απορριφθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών που έχει επιβληθεί στον 33χρονο Περικλή, για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιά» πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, Γιώργος Γεράκης.

«Δεν διαφοροποιείται η κρίση με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη αίτηση του κατηγορουμένου. Δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του» επισήμανε ο εισαγγελέας της έδρας.

Επιπλέον ο κ. Γεράκης τόνισε -σε μία ευρύτερη τοποθέτηση- πως: «Υπάρχει το γενικότερο αίσθημα της θλίψεως για νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα του νόμου αίφνης μετά της εκδόσεως της πρωτόδικης απόφασης» και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία εμπλοκή τους η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητα. Το γεγονός αυτό, δεν μπορεί να παραληφθεί. Να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία η αίτηση».

Ο εισαγγελέας προτείνει την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής και για την Ηριάννα.

Συγκεκριμένα, ζητά ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να παραμείνει η Ηριάννα στη φυλακή, καθώς όπως ανέφερε «δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή». Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό:

«Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη. Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετερη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον» είπε ο εισαγγελέας για την 28χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέα αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: «Είναι προϋπόθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως».

Όσο για την τοποθέτηση της Ηριάννας ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: «Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved