Την έκδοση στις ΗΠΑ του «Mr Bitcoin» αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

Newsbomb

Την έκδοση στις ΗΠΑ του 38χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin» αποφάσισε σήμερα (13/12) ο Άρειος Πάγος, για υπόθεση ξεπλύματος 4 δις δολαρίων – εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες-, μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Ωστόσο η...τύχη του Ρώσου βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή ο οποίος είναι ο μόνος που έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, να αρνηθεί την έκδοση του «Mr Bitcoin».

Ο Βίνικ -ο οποίος συνελήφθη, βάσει διεθνούς εντάλματος, τον περασμένο Ιούλιο στη Χαλκιδική, όπου παραθέριζε με την οικογένεια του-, έχει αρνηθεί οιαδήποτε εμπλοκή του σε αξιόποινες πράξεις, πολλώ δε μάλλον ότι ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, (BTC-e) που θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τη συσχετίζει με τη δράση ύποπτων προσώπων, χάκερ, πρακτόρων, ακόμη και εκβιαστών του κυβερνοχώρου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση κατέστη ακόμη πιο περίπλοκη όταν, μετά το αίτημα των ΗΠΑ, ακολούθησε και αίτημα των ρωσικών αρχών περί έκδοσης του Βίνικ για μικροαπάτη ύψους 10.000 ευρώ.




Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved