Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα

Η αθλητική εισαγγελέας παρέλαβε σήμερα Τρίτη (13/03) τη δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε από τις αστυνομικές Αρχές.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, μετά την παραλαβή της δικογραφίας που σχηματίσθηκε από την Αστυνομία.

Η κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε στην αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου, η οποία παρέλαβε σήμερα και τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη και των «συνοδών» του στον αγωνιστικό χώρο και θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες λαμβάνοντας καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους αλλά και εξετάζοντας όλο το υλικό (φωτογραφικό – βίντεο, φύλλο αγώνα) για όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας αναμένεται να αναζητηθούν ευθύνες και από τις αστυνομικές αρχές καθώς όπως αναφέρει η αθλητική εισαγγελέας, η οποία ήταν παρούσα στο γήπεδο της Τούμπας, είχε ζητήσει πριν την έναρξη του ματς να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση επεισοδίων ενώ όπως σημειώνει το ίδιο ζήτησε και μετά τις 22:30 το βράδυ αφού είχε δει όσα είχαν προηγηθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος από την εισαγγελέα θα διενεργηθεί έρευνα και για την άδεια οπλοφορίας που είχε εξασφαλίσει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Μάλιστα θα ανασύρει από το αρχείο έγγραφο της εισαγγελίας, με το οποίο, από τον Αύγουστο του 2017, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου να λάβει άδεια οπλοφορίας καθώς κρίθηκε ότι «δεν συντρέχει λόγος».

Πηγή: dailythess

Διαβάστε επίσης:

Εκτός ελέγχου η Τουρκία: «Κλείνει» το Αιγαίο και ανοίγει πυρ - Συναγερμός στην Αθήνα

Survivor 2: Ποια ομάδα θα κερδίσει σήμερα (13/03) το έπαθλο;