Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μικρή Αλεξία: Κατάσχεται η περιουσία του 54χρονου κατηγορούμενου

Newsbomb

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η οικογένειά της

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας, ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του 54χρονου, μέχρι το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το δικαστήριο διέταξε ως ασφαλιστικό μέτρο τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κατηγορούμενου, ο οποίος φέρεται ανήμερα του Πάσχα του 2018 να τραυμάτισε με αδέσποτη σφαίρα το μικρό κοριτσάκι, την ώρα που έπαιζε στην αυλή του στο απέναντι χωριό.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η «περιουσιακή κατάσταση του 54χρονου είναι επισφαλής και ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του».

Το δικαστήριο τονίζει πως μετά το συμβάν ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεών του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος. Το περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα».

Το γεγονός ότι ο 54χρονος θα μπορούσε να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του σε συνδυασμό με το ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του, να την αλλοιώσει και γενικά να αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία, οδηγούν τις δικαστικές αρχές στο συμπέρασμα πως η κατάστασή του είναι επισφαλής. Έτσι λοιπόν, έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας της Αλεξίας και θα γίνει συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κατηγορούμενου.

Τονίζεται δε, πως «μέχρι και σήμερα δεν έχει έχει προσφέρει κάποιο ποσό για την αντιμετώπιση των αναγκών της ανήλικης και της οικογένειάς της» παρά το γεγονός ότι συντρέχει επείγουσα περίπτωση.

Υπενθυμίζεται πως η μικρή Αλεξία μπορεί να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η κατάστασή της κρίνεται πολύ σοβαρή.

Από την ικανοποίηση των αξιώσεων των αιτούντων (των γονιών δηλαδή της Αλεξίας), «εξαρτάται η αντιμετώπιση των εξόδων νοσηλείας και αποκατάστασης της ανήλικης και εν τέλει η επιβίωσή της» αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Πριν μερικές ημέρες, ο 54χρονος μέσα του δικηγόρου του, είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λέγοντας «δεν μπορώ να πιστέψω αυτό το οποίο έγινε. Δεν μπορώ...Προσεύχομαι κάθε μέρα να γίνει καλά αυτό το κοριτσάκι. Πώς θα ζήσω με αυτό το βάρος στη ζωή μου».

«Ο πατέρας μου είναι συγκλονισμένος. Δεν πάει ούτε μέχρι το μπαλκόνι. Όλοι είμαστε συγκλονισμένοι. Θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε αυτό το παιδάκι» είχε προσθέσει η κόρη του κατηγορούμενου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο προτείνει η ΝΔ - Εκτός «κάδρου» ο Τσίπρας

Θρίλερ στη Λέρο: Προς φιάσκο η διερεύνηση της κλοπής πυρομαχικών – Λίγα στοιχεία, χωρίς αποδείξεις