ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πάσχα 2020 - ΜΕγάλη Τρίτη: LIVE η ακολουθία του Νυμφίου - Σήμερα ψάλλεται το τροπάριο της Κασσιανής

Πάσχα 2020 - ΜΕγάλη Τρίτη: LIVE η ακολουθία του Νυμφίου - Σήμερα ψάλλεται το τροπάριο της Κασσιανής
INTIME NEWS

Πάσχα 2020: Μπορεί τα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού να οδήγησαν στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, μεταδίδονται όλες τις Ακολουθίες των Αγίων Hμερών, τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο και από τη Μητρόπολη Αθηνών.

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στην παραβολή των δέκα παρθένων.

Στον Όρθρο διαβάζεται από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου (22, 15- 23, 39) η καταδίκη των Φαρισαίων.

Στην Ακολουθία συνεχίζεται η ανάγνωση από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου όπου γίνεται λόγος για το Τέλος.

Γι’ αυτό μιλούν και οι δύο παραβολές της ημέρας.

Η πρώτη είναι η παραβολή των δέκα παρθένων. «Πέντε εξ αυτών ήσαν φρόνιμοι» και είχαν πάρει μαζί με τα λυχνάρια τους και αρκετό λάδι, «πέντε ήσαν μωραί», τα λυχνάρια τους έσβησαν και δεν έγιναν δεκτές στο γαμήλιο δείπνο.

Η άλλη παραβολή είναι των ταλάντων που μας διδάσκει να είμαστε εργατικοί και να καλλιεργούμε και να αυξήσουμε τα πνευματικά μας χαρίσματα.

Δείτε LIVE :

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 – Μικρόν Απόδειπνον – Ιερόν Ευχέλαιον – 15:00, ΕΡΤ3 από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι – Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος – 19:00, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου 2020 – Ακολουθία των Αχράντων Παθών – 17:30, ΕΡΤ3 από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι – 19:00, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 – Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού – 07.30, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών – Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου – 18:00, ΕΡΤ3 από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι – 19:00, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020 – Ακολουθία του Εσπερινού και Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου – 07.30, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών – Ακολουθία της Αναστάσεως – 23:00, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών – 23:00, ΕΡΤ3 από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου 2020 – Εσπερινός της Αγάπης – 11.00, ΕΡΤ2 από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών – 11:00, ΕΡΤ3 από τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το σπάνιο φαινόμενο που άφησε άφωνους χιλιάδες ανθρώπους εν μέσω πανδημίας (pics)