ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τίμησε τη μνήμη του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
AP Photo

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε, την Κυριακή προ των Φώτων, στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι.

Αμέσως μετά την Απόλυση, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων λογοτεχνών, του αείμνηστου Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 110 ετών από την κοίμησή του.

«Όλοι γνωρίζουμε τα αθάνατα διηγήματά του και τα άλλα κείμενά του», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, και πρόσθεσε: «Μας άφησε μια παρακαταθήκη ανεκτίμητη, την οποία σας προτρέ-πω να εγκολπωθείτε, να βιώσετε, και να προσπαθήσετε να την παραδίδετε στις επόμενες γενεές, στους νεώτερους. Με αυτή την παρακαταθήκη την αγιασμέ-νη, την ευωδιάζουσα Ορθοδοξία, αγιότητα, πνευματικότητα, με αυτή πρέπει να ζήσει το Γένος μας, και μάλιστα η νέα γενεά, και γι' αυτό, για όσα μας προσέφερε ο κυρ Αλέξανδρος, είναι άξιο και δίκαιο να τον θυμηθούμε σήμερα στην επέτειο της κοιμήσεώς του και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!».

Τιμήθηκε η μνήμη του αοίδιμου Πατριάρχη Ρουμανίας Θεοκτίστου

Για τη σημερινή εορτή (4/1) του Οσίου Θεοκτίστου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε την Κυριακή, στον Πατριαρχικό Ναό, μετά τον Εσπερινό κατά τον οποίο χοροστάτησε, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοίδιμου Πατριάρχη Ρουμανίας κυρού Θεοκτίστου (1986 - 2007), με τον οποίο τον συνέδεε ειλικρινής αδελφική φιλία και αμοιβαία εκτίμηση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Εξαδάκτυλου στο Newsbomb.gr: Θα έχουμε και άλλα κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα