ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Σαράντης Σαράντος

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Σαράντης Σαράντος

Ήταν ο πνευματικός αρκετών γενεών Μαρουσιωτών, ενώ υπήρξε κολώνα της Ορθόδοξης Πίστης και απολάμβανε τον σεβασμό από τις γειτονιές του Αμαρουσίου ως και τις Η.Π.Α.

Εκοιμήθη το βράδυ της Κυριακής (04/04) ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Σαράντης Σαράντος, ο οποίος υπηρετούσε ως Εφημέριος στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Ο Μακαριστός διέμενε στο Μαρούσι και όπως αναφέρει το marousi24.gr ήταν ο πνευματικός αρκετών γενεών Μαρουσιωτών, ενώ υπήρξε κολώνα της Ορθόδοξης Πίστης και απολάμβανε τον σεβασμό από τις γειτονιές του Αμαρουσίου ως και τις Η.Π.Α.

Ο συνεφημέριός του π. Χρήστος Μαρούδας, ανάγγειλλε την εκδημία μέσω facebook ως εξής:

«Ο “παππούλης” της Ενορίας της Παναγίας του Αμαρουσίου, ο επί 50 έτη σεμνός Εφημέριός της, ο εξομολόγος χιλιάδων ψυχών, ο δάσκαλος εκατοντάδων κληρικών και σπουδαστών της Ριζαρείου, ο στοργικός πατέρας και παππούς των κατά σάρκα παιδιών και εγγονών του, ξεκίνησε σήμερα το ταξίδι για την ουράνια Πατρίδα όλων μας..! Η ευχή του ας συνοδεύει τους οικείους του, τους Ενορίτες μας, το Μαρούσι μας, τα ανά την Ελλάδα πνευματικά του τέκνα!!»

Ανακοίνωση για την απώλεια του πατήρ Σαράντη, εξέδωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης:

«Η Είδηση ότι εκοιμήθη ο Πατέρας Σαράντης, όλους εμάς που τον γνωρίζαμε μας έχει συγκλονίσει. Η Εκκλησία μας είναι φτωχότερη. Ο επί 50 έτη Εφημέριος της Ενορίας της Παναγίας του Αμαρουσίου, ο εξομολόγος, ο δάσκαλος εκατοντάδων κληρικών, ο στοργικός πατέρας δεν είναι πια μαζί μας. Ως Ιερέας και εξομολογητής αποτελούσε έναν καθοδηγητή για τους συνανθρώπους μας. Η προσφορά του, η αγάπη του για το κοινωνικό σύνολο και το έργο που άφησε πίσω του αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Καλό του Παράδεισο. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και η ευχή του να τους συνοδεύει. Θα τον θυμόμαστε πάντα».

Πηγή: orthodoxia.online

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σείεται» η Τουρκία: Συνέλαβαν τον εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας» - Όλα θυμίζουν... 2016