ΕΚΚΛΗΣΙΑ

H Λαμία τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Λουκά (pics+vid)

H Λαμία τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Λουκά (pics+vid)
Το πρωί τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά
lamianow.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται σήμερα η διπλή γιορτή για την πόλη της Λαμίας. Αυτή της απελευθέρωσης της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής που συμπίπτει με τον εορτασμό του πολιούχου της Ευαγγελιστή Αγίου Λουκά.

Παρόντες στον εορτασμό πλήθος πιστών με επίκεντρο τον πάνσεπτο και μεγαλοπρεπή ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στο ύψωμα της πόλης.

Το πρωί της Δευτέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Γρηγορίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και συνιερουργούντων των προσκεκλημένων υπό αυτού Αγίων Αρχιερέων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο.



”Μέρες όπως η σημερινή όμως, μας υποχρεώνουν να ρίξουμε βαθιές ματιές στη διαδρομή μας, στην ιστορία μας. Να θυμηθούμε ότι άνθρωποι σαν εμάς, ήταν και εκείνοι που έγραψαν το έπος του 40 και την εθνική αντίσταση. Άνθρωποι σαν εμάς, ήταν και εκείνοι που ήθελαν μια πατρίδα ελεύθερη, αξιοπρεπή και μέσα σ’ αυτή να ανθεί η παιδεία, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η δημιουργία. Σαν εμάς ήταν και εκείνοι που έβαζαν στόχους και προσπαθούσαν να τους υλοποιήσουν. Να θυμηθούμε το χρέος και ηθικό καθήκον που έχει η γενιά μας και όλοι εμείς, σε όλες εκείνες και σε όλους εκείνους που έδωσαν τα νιάτα τους θυσία στο βωμό της λευτεριάς, να δουλέψουμε χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, όλοι μαζί και με πίστη στις δυνάμεις μας, για το αύριο αυτής της πόλης, προχωρώντας την Λαμία μας μπροστά. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους” τόνισε στον πανηγυρικό λόγο της ημέρας ο δήμαρχος Λαμιέων.

Ακολούθησε ευλογία της πόλεως Λαμίας δια της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά απέναντι από τη νέα εκκλησία του Αγίου Λουκά όπου είχε στηθεί ειδική εξέδρα στην πλατεία που όπου βρίσκεται και ο άγαλμα του Αχιλλέας και Επιμνημόσυνη Δέηση υπό του Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Έναντι ΚΕΥΠ).

ΠΗΓΗ:lamianow.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ο «γρίφος» με τους θανάτους της πανδημίας - Τι συμβαίνει με τα ποσοστά εμβολιασμού

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά - Το μοιραίο άλμα και η πρόσκρουση

The Voice: Η 22χρονη που «τρέλανε» τους coaches (video)