ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φθιώτιδος Συμεών: «Αναπληρώνουμε το χρέος μας προς τους δεκάδες νεκρούς της Μαλεσίνας»

Φθιώτιδος Συμεών: «Αναπληρώνουμε το χρέος μας προς τους δεκάδες νεκρούς της Μαλεσίνας»
Συμεών: "Τελούμε Αρχιερατικό Μνημόσυνο, προσευχόμαστε μαζί, προσφέρουμε κόλλυβα αλλά και μια μικρή δεξίωση στη μνήμη τους"
romfea

Για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών βρέθηκε στην πληγωμένη από την πανδημία Μαλεσίνα, εννέα μήνες μετά το φονικό τσουνάμι.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος οκ. Συμεών, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των κεκοιμημένων από τον φονικό ιό παρουσία των τεθλιμμένων οικογενειών τους και λοιπών συγγενών τους.

Στον παραμυθητικό του λόγο ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά τόνισε:

«Τελούμε σήμερα εδώ στη Μαλεσίνα κοινό μνημόσυνο όλων των συγγενών μας, οι οποίοι έφυγαν μέσα στην δίνη της πανδημίας.

Πονάμε για όλους τους αδελφούς μας, με όποια αιτία και αν φεύγουν, αλλά ιδιαίτερα για τους ανθρώπους αυτούς που έφυγαν μέσα σε τέτοιες συνθήκες και από αυτόν τον ιό, που δεν τους αποχαιρέτισαν καν οι συγγενείς τους, καθώς οι εξόδιοι Ακολουθίες εψάλησαν με την ελάχιστη παρουσία το πολύ εννέα πιστών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι πλησιέστεροι συγγενείς, γονείς, παιδιά, σύζυγοι, ήταν αδύνατο να παραστούν καθώς νοσούσαν και οι ίδιοι και κάποιοι από αυτούς ήταν και μέσα στο Νοσοκομείο.

Αναπληρώνουμε σήμερα ένα χρέος ψυχής για όλους αυτούς τους κεκοιμημένους μας. Τελούμε Αρχιερατικό Μνημόσυνο, προσευχόμαστε μαζί, προσφέρουμε κόλλυβα αλλά και μια μικρή δεξίωση στη μνήμη τους. Μια ορθόδοξη παραδοσιακή «συγχώρεση».

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα των εορτών, που πολλές φορές μέσα στον πόνο και στην θλίψη κατανοούμε ακόμη καλύτερα το πνευματικό νόημα των εορτών, τελούμε λοιπόν αυτό το Αρχιερατικό μνημόσυνο και προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής των αδελφών μας.

Από την πρώτη στιγμή ο πόνος σας είναι πόνος μου, η αγωνία σας είναι αγωνία μου , αλλά και η ελπίδα σας είναι ελπίδα μου και οφείλουμε να έχουμε ελπίδα, διότι ο Χριστός μας γεννήθηκε και μέσα στην οσμή του θανάτου, που βρισκόμαστε, γεννιέται και πάλι ζωή.

Η επικοινωνία μας απόψε είναι μία δύναμη και μία επένδυση και μία βεβαιότητα για όλους μας, διότι όλοι μας θα φύγουμε από αυτή την ζωή, είναι δεδομένη αυτή η οδός.

Εμείς όμως θέλουμε να είναι και μακαρία και γι΄αυτό προσευχόμαστε και παρακαλούμε και εμπιστευόμαστε την ελπίδα μας στον Θεό της αγάπης, που είναι πατήρ οικτιρμών, Θεός της ειρήνης και σαρκώθηκε για να νικήσουμε τον φόβο του θανάτου και να χαρούμε την χαρά της ζωής».

Ακολούθησε μία πνευματική επικοινωνία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, όπου ο Σεβασμιώτατος απάντησε πατρικά και θεολογικά σε όλα τα ερωτήματα και τις πνευματικές αγωνίες των πενθούντων.

Παρευρισκομένου του Διευθυντού του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» Δρ. Ανδρέα Ιωακείμ, οι μαθητές του Παραρτήματος του Ωδείου στη Μαλεσίνα έψαλλαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μεταφέροντας και με αυτό τον τρόπο το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της Ενανθρωπήσεως του Χριστού στους πονεμένους συγγενείς.

ΠΗΓΗ: romfea.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από σήμερα για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, εστίαση, διασκέδαση και μουσική

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ποια είναι η κάλυψη κατά της Όμικρον μετά τη 2η δόση του εμβολίου