ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (pics)

Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών (pics)
Το λείψανο Του Αγίου φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και έχει δωρηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας
romfea

Με λαμπρότητα εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό των Αθηνών η μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά Του Αιτωλού Του Ισαποστόλου.

Εξετέθει προς προσκύνησιν το λείψανο Του Αγίου το οποίο φυλάσσεται στον Μητροπολιτικο Ναό Αθηνών και έχει δωρηθεί απο Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιον.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο και μετέφερε προς άπαντες της πατρικές ευχές, την αγάπη και τις ευλογίες Του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Μαζί του συνιερούργησαν ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού π. Θωμάς Συνοδινός, ο συνεφημέριός του και Αρχιερατικός της Περιφέρειας π. Βασίλειος Χρυσόπουλος και ο Πρωτοδιάκονος του Ναού π. Δημήτριος Φωκιανός.

Τις Ιερές ακολουθίες ελάμπρυνε με την παρουσία και την ψαλμωδία του ο Δεξιός Χορός του Ιερού Ναού με προεξάρχοντα τον Πρωτοψάλτη κ. Απόστολο Παπαδόπουλο.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Κοσμά θα εκτίθεται προς προσκύνησιν μέχρι το τέλους του μεθεόρτου εσπερινού που θα τελεσθεί απόψε στις 19.30 μ.μ στον οποίο θα ψάλλει Βυζαντινή Χορωδία υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

ΠΗΓΗ:romfea.gr