ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Διδυμότειχο: Η «Αποστολή» έστειλε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στους ακρίτες

Διδυμότειχο: Η «Αποστολή» έστειλε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στους ακρίτες

Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρέδωσε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό στον ακριτικό Έβρο.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας μαζί με τον μητροπολίτη Διδυμότειχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός παρέδωσαν στο νοσοκομείο Διδυμότειχου 21 συνολικά κιβώτια με φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό (σύριγγες, βελόνες, χειρουργικές λαβίδες, γάζες κλπ).

Η Αθανασία Κακαλή , διοικητής του νοσοκομείου υποδέχθηκε τον μητροπολίτη και τον κ. Δήμτσα με το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την στήριξη σε μια στιγμή που οι ελλείψεις σε βασικά υλικά απαραίτητα για τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου είναι μεγάλες.

«Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και την 'Αποστολή'» ανέφερε η κ. Κακαλή, «γιατί δεν ξεχνούν την ακριτική Ελλάδα».

Στις δυσκολίες των ακριτών αναφέρθηκε και ο μητροπολίτης λέγοντας «αισθανόμαστε, περισσότερο από ποτέ, πληγωμένοι από την αδιαφορία. Είναι, τουλάχιστον, άδικο και αμαρτία να μην ενδιαφέρεται κανείς για την περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών, το σύνορο της Δύσης με την Ανατολή».

Ο μητροπολίτης Διδυμότειχου απευθυνόμενος στον κ. Δήμτσα και τους συνεργάτες του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για το συνεχές ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τους ακρίτες της Μητροπόλεως του και πρόσθεσε «με την “Αποστολή” αισθανόμαστε λιγότερο μόνοι. Το έμπρακτο ενδιαφέρον σας αποτελεί για εμάς ανακουφιστικό στήριγμα και στέλνει ένα διπλό μήνυμα αφενός ότι η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας αφουγκράζεται την αγωνία μας και αφ΄ετέρου ότι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου να στηρίξει την ξεχασμένη, όπως είπε, Ελλάδα και πρόσθεσε:

«Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε για ακόμη μία φορά την εθνική μας συνοχή και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση οιουδήποτε κοινωνικού προβλήματος. Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών δημιουργήσαμε πριν 3,5 χρόνια το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και μία από τις βασικές του προτεραιότητες ήταν η χαρτογράφηση αναγκών και ελλείψεων σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδος».

«Με τη δύναμη του Θεού καταφέραμε να υλοποιήσουμε 24 οδοιπορικά υγείας, να επισκεφθούμε περισσότερες από 43 ακριτικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, να αφουγκρασθούμε τις ανάγκες του κάθε ακρίτα, να προσφέρουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, αυτά που τους λείπουν σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, να κάνουμε εμβόλια σε παιδιά που χρειάζεται, να δώσουμε το παρόν και να τους αγκαλιάσουμε ώστε να αισθάνονται λιγότερο μόνοι και απομονωμένοι. Θα συνεχίσουμε γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη και κατανόηση».