ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεσσαλονίκης Άνθιμος για τα σχολεία: «Θα είναι πνευματική και εθνική αυτοκτονία…»

Θεσσαλονίκης Άνθιμος για τα σχολεία: «Θα είναι πνευματική και εθνική αυτοκτονία…»

Το ζήτημα της εκπαίδευσης και τη... μεταρρύθμιση της κυβέρνηση με το μάθημα των Θρησκευτικών έθιξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος μιλώντας χθες στο Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα, που ξανανοίγει αυτή την εβδομάδα από τη Ιερά Σύνοδο που θα συνεδριάσει απ’αυτού.

Ο κ. Ανθιμος αναφέρθηκε αρχικά στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λέγοντας: «Η Πίστη μας παραμερίζεται από αυτούς που προτιμούν το σκότος. Οι συνέπειες δε φαίνονται τόσο πολύ τη σημερινή μέρα, αλλά θα είναι εμφανείς στο μέλλον.

Στην Πάτρα τελούσαν μνημόσυνο ενός άνδρα που δολοφονήθηκε κι ένα πολιτικό πρόσωπο κατέθεσε στεφάνι.

Εν συνεχεία κάνοντας δύο βήματα πίσω αντί για το σταυρό σήκωσε τη γροθιά του. Αυτό είναι το φαινόμενο που βλέπουμε σήμερα. Είναι δικαίωμά σας, αλλά και δικό μας δικαίωμα και υποχρέωση είναι να προσευχόμαστε για όλους που δεν είναι κοντά στο Χριστό».

Και συνέχισε: «Όλα αυτά που γίνονται δε θα οδηγήσουν στην εξαφάνιση του Χριστιανισμού. Άντεξε τους διωγμούς των Ρωμαίων και τα 20 εκατομμύρια των τριών πρώτων αιώνων όταν οι Ρωμαίοι ήταν πανίσχυροι και έως ότου ο Μέγας Κωνσταντίνος έφερε την ελευθερία του Χριστιανισμού στον κόσμο. Οι αλήθειες ποτέ δε χάνονται... Κι αν σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να διδάξουμε στα σχολεία σα να είμαστε στην εποχή της Τουρκοκρατίας, θα είναι φρικτό, θα είναι πνευματική και εθνική αυτοκτονία. Δε θα αφήσει ο Θεός. Θέλουν να καταργήσουν τα Θρησκευτικά, να καταργήσουν τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών... Για να μείνει τι;».

Σχετικές ειδήσεις