ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Θεοφάνεια με 30 βαθμούς στο Σίδνεϊ (pics)

Θεοφάνεια με 30 βαθμούς στο Σίδνεϊ (pics)

Στο Σιδνεϊ ο υδράργυρος είχε ανεβεί στους 30 βαθμούς όταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ έριξε τον Τίμιο Σταυρό στα πεντακάθαρα νερά του κόλπου Γιάρρα Μπέη (Yarra Bay).

Ο Κοινός Εορτασμός των Θεοφανείων στον οποίο συμμετέχουν όλες οι Ενορίες- Κοινότητες του Σίδνεϊ τελείται τα τελευταία 25 χρόνια με φροντίδα της Οργανωτικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Περίπου 8,000 πιστοί κατέκλησαν την παραθαλάσσια τοποθεσία του Γιάρρα Μπέη για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Καταδύσεως ενώ πάνω από 150 νέοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ανασύρουν τον Σταυρό από τα νερά.

Τελικά ο 21χρονος Ανδρέας Γεωργίου από την Ενορία των Αγίων Πάντων (Μπέλμορ) ανέσυρε τον Σταυρό προς χαρά των πάντων.

Ενώπιον Κλήρου και Λαού και εκπροσώπων των Ελληνικών και Αυστραλιανών Αρχών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ προσέφερε στον κ. Γεωργίου εικόνα του Κυρίου.

Ο Θεοφιλέστατος, εκπροσωπώντας τον Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατον Αρχιεπίσκοπον Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανόν, απηύθυνε σύντομο Μήνυμα για τη Γιορτή των Θεοφανείων στα Αγγλικά και Ελληνικά τονίζοντας την ιερότητα της κτήσεως ως δημιούργημα του Θεού.

Με λύπη ανέφερε ότι δεν σεβαστήκαμε το φυσικό περιβάλλον όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αντιδρά η φύσις και να μας εκδικείται, καλώντας τους πάντες να αγαπήσουμε την φύση και να την προστατεύσουμε.

Υπογράμμισε δε ότι η φανέρωση του Τριαδικού μας Θεού κατα τη Βάπτιση του Χριστού μας καλεί σε ακράδαντη πίστη και ευλάβεια.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Σύμβουλος της τοπικής Δημαρχίας Ράντουικ κ. Αντώνιος Ανδρέου και ο Εντιμώτατος κ. Αθανάσιος Συνοδινός, Συντονιστής του Υπουργικού Συμβούλια της Αυστραλιανής Κυβερνήσεως εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Μάλκομ Τέρνμπουλ.

ΠΗΓΗ romfea.gr

Φωτογραφίες: κ. Ηλίας Οικονόμου, π. Στυλιανός Σκούτας, π. Σωτήριος Παπαφιλόπουλος, κα. Θεοδοσία Μέησον.

Σχετικές ειδήσεις