ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Στεφάνου στο Βουκουρέστι (pics)

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Στεφάνου στο Βουκουρέστι (pics)

Στο Βουκουρέστι έφτασε χθες Σάββατο 22 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, μεταφέροντας το Ιερό Λείψανο του Αγίου Στεφάνου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και συνοδεία του έτυχε θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ταργκόβιστε κ. Νήφων και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης Ταργκόβιτσε καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Γαβριήλ στο Βουκουρέστι, και στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του με λιτανευτική πομπή μετέφεραν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Στεφάνου στον Καθεδρικό Ναό του Βουκορεστίου, όπου τους υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας απευθυνόμενος προς τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ μεταξύ άλλων τόνισε: ''Αισθήματα ειλικρινούς χαράς και συγκίνησης πλημμυρίζουν αυτές τις στιγμές τις ψυχές και αιθανόμαστε ότι οποιαδήποτε γλώσσα στον κόσμο θα ήταν φτωχή για να περιγράψει και να εκφράσει την βαθιά και απέραντη συγκίνηση που μας διακατέχει, όπου με την χάρη και την ευλογία του Τριαδικού Θεού, αλλά και με τις πρεσβείες του Αγίου Στεφάνου βρισκόμαστε σήμερα εδώ μπροστά σας''.

''Ευχαριστούμε για την βαθιά αγάπη σας, δεν αισθανόμαστε ξένοι ανάμεσά σας, αλλά αδελφοί πραγματικοί και γνήσιοι, ενωμένοι από την κοινή Ορθόδοξη πίστη'' συμπλήρωσε ο κ. Γαβριήλ.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: ''Αυτή είναι η χάρη του Αγίου Στεφάνου, και της Εκκλησίας μας, που υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα και ενώνει τον κόσμο.''

Να αναφερθεί ότι η μεταφορά του Ιερού Λειψάνου πραγματοποιείται κατόπιν ευγενούς και τιμητικής προσκλήσεως υπό της Αυτού Μακαριότητος του Πατριάρχου Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ επί τη ευκαιρία των πανηγυρικών εορτασμών του Πολιούχου και Προστάτου της Πόλεως του Βουκουρεστίου Αγίου Δημητρίου του Νέου, του Βασαράβοφ.

Σχετικές ειδήσεις