ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μέχρι 19/11 η Αγία Ζώνη στην Καλαμαριά

Μέχρι 19/11 η Αγία Ζώνη στην Καλαμαριά

Στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ο Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος αποφάσισε να μεταφερθεί η Αγ. Ζώνη σε στρατόπεδα, νοσοκομεία κ.α.

Συνοδευόμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ την Τρίτη 15η Νοεμβρίου στις 9:30πμ η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε στο Στρατόπεδο «Νταλίπη», όπου στρατοπεδεύουν η Σχολή Διοίκησης και Επιτελών και η Μεραρχία Υποστηρίξεως.

Το Στρατόπεδο υποδέχθηκε με ιδιαίτερες τιμές την Αγία Ζώνη.

Ένοπλο στρατιωτικό άγημα, μουσική μπάντα και οι ανώτατοι αξιωματικοί που υπηρετούν στις μονάδες συνόδευσαν την Αγία Ζώνη μέχρι το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής όπου εψάλη δέηση.

Μετά τους πνευματικούς λόγους που ακούστηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τον Γέροντα Εφραίμ όλο το προσωπικό του στρατοπέδου προσκύνησε την Αγία Ζώνη και ακολούθησε η αναχώρησή της.

Στις 10:30πμ η Αγία Ζώνη έφθασε στη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος για να ενισχύσει με την παρουσία της τους εκεί υπηρετούντες αξιωματικούς και τις οικογένειές τους που την υποδέχθηκαν.

Μετά την δέηση και τους παρηγορητικούς λόγους που εκφωνήθηκαν ακολούθησε η προσκύνηση από όλη τη δύναμη της Διοικήσεως και τις οικογένειές τους.

Στις 11:30πμ πλήθος πιστών ανάμενε την άφιξη της Αγίας Ζώνης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Άγιος Παύλος".

Στο ασφυκτικά γεμάτο Ιερό Νοσοκομειακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου τελέστηκε δέηση και ύστερα η Αγία Ζώνη πέρασε από όλους τους χώρους του Νοσοκομείου παρέχοντας παρηγοριά και δύναμη τόσο στους νοσηλευόμενους ασθενείς όσο και στο προσωπικό του νοσοκομείου που διακονεί τον πάσχοντα αδελφό, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Στη συνέχεια η Αγία Ζώνη επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο Φοίνικα Καλαμαριάς.

Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τους εργαζομένους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται, και δέχθηκαν τον ενισχυτικό και παρηγορητικό λόγο του Σεβασμιωτάτου και του Γέροντα Εφραίμ.

Περίπου στη 1μμ η Αγία Ζώνη επέστρεψε στον Ιερό Μητρόπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς για να συνεχιστεί η προσκύνησή της μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου οπότε και θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Σχετικές ειδήσεις