ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Yποδοχή λειψάνου Αγίας Αικατερίνης στα Γιαννιτσά

Yποδοχή λειψάνου Αγίας Αικατερίνης στα Γιαννιτσά

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στις 16 Μαρτίου η επίσημη υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης στα Γιαννιτσά.

Το Ιερό Λείψανο μετέφερε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σιναίου και Καθηγούμενος της ιστορικής Μονής Αγ. Αικατερίνης κ. Δαμιανός στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών και το παρέδωσε στον Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προκειμένου να τεθεί σε τριήμερη προσκύνηση.

Μετά την καθιερωμένη δέηση, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σιναίου χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση της Αγίας Αικατερίνης, κατά το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, κ. Ιωήλ, τον ευχαρίστησε θερμά και για ευλογία του ιερού λειψάνου, αλλά και για την προσωπική παρουσία του.

Στην συνέχεια, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Σιναίου δέχθηκε από τον Προϊστάμενο της ενορίας, Αρχιμ. Καλλίνικο Δοράκη, μία φορητή εικόνα της Θεοτόκου και, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης για την τιμητική υποδοχή, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια η έξοδος τμήματος του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης από την Μονή.

Αναφέρθηκε επίσης στην ιδιαίτερη ευλογία του Θεού προς την ιστορική Μονή Σινά, η οποία με θαυμαστό τρόπο διασώζεται μέσα από ποικίλες περιστάσεις και κινδύνους στο πέρασμα των αιώνων και ζήτησε τις προσευχές όλων υπέρ της Μονής και της ιεράς αδελφότητος, όπως διαβάζουμε στο dogma.gr.

Σχετικές ειδήσεις