ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πρωτοσύγκελος Αρχιεπισκοπής στο Newsbomb.gr: Έχουμε χρέος να αγρυπνούμε για τα ναρκωτικά (vid)

Πρωτοσύγκελος Αρχιεπισκοπής στο Newsbomb.gr: Έχουμε χρέος να αγρυπνούμε για τα ναρκωτικά (vid)

Την αποκάλυψη ότι χρήστες ναρκωτικών ουσιών ζητούν τη βοήθεια και απευθύνονται στην εκκλησία, κάνει στο Newsbomb.gr ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης και παρουσιάζει το πρόγραμμα συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής με τον ΟΚΑΝΑ.

Συνέντευξη στην Κάτια Τσιμπλάκη

«Το πρόβλημα των ναρκωτικών θα έλεγα ότι είναι ένα πολυδιάστατο και πλήττει τους νέους ανθρώπους. Είναι μια μάστιγα και κυρίως ένα πάθος που αντιμετωπίζεται δύσκολα. Η εκκλησία μας σε συνεργασία μας με άλλους φορείς θέλει να συνδράμει στον τομέα της πρόληψης αλλά και αν χρειαστεί στον τομέα της καταστολής», λέει χαρακτηριστικά ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής στο Newsbomb.gr.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον ΟΚΑΝΑ, οι ιερείς θα επιμορφωθούν και θα καταρτιστούν σε θέματα, ψυχολογίας, θεραπευτικής, ιατρικής, κοινωνιολογίας.

Επίσης, εκτός από τις ενορίες ανάλογες δραστηριότητες θα υλοποιηθούν στο Κέντρο Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας, στο Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Έχουμε χρέος να αγρυπνούμε για αυτό το θέμα, ιδιαίτερα σε εποχές βαθιά ύφεσης όπου η μάστιγα των ναρκωτικών εξακολουθεί να είναι σε υψηλό επίπεδο», λέει ο πανοσιολογιώτατος και προσθέτει: «Η εκκλησία είναι μάνα. Και κάθε μάνα για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά της υποφέρουν, ματώνει και πασχίζει να δώσει λύση, όπως γίνεται και με την οικονομική κρίση και το πρόβλημα του υποσιτισμού, όπου η εκκλησία προσφέρει καθημερινά 55.000 μερίδες φαγητού».