ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πιο κοντά Ιερώνυμος - Βαρθολομαίος: Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Πιο κοντά Ιερώνυμος - Βαρθολομαίος: Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
Νικόλαος Μαγγίνας/Οικουμενικό Πατριαρχείο

Επίσκεψη στο Φανάρι, 15 μέρες περίπου μετά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος με αφορμή την ονομαστική εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. 

Μετά από μακρά περίοδο όπου οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες είχαν απομακρυνθεί, φαίνεται πως εγκαινίασαν μια νέα εποχή καθώς «το αίμα νερό δεν γίνεται» όπως είχε τονίσει ο κ. Βαρθολομαίος από την Αθήνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που συνοδευόταν από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και Γρεβενών Δαβίδ, τον Πρωτοσύγκελλό του, Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών, τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμ.Φιλόθεο Θεοχάρη, και τον Πρόεδρο της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «Παναγία Παμμακάριστος», Άρχοντα Ορφανοτρόφο Γεράσιμο Φωκά, έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Geplaatst door Ecumenical Patriarchate op Maandag 10 juni 2019

Κατά την άφιξή του, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μακαριώτατος, δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ότι «ερχόμαστε σήμερα, με την ευκαιρία της εορτής του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας, να του ευχηθούμε να του δίνει ο Θεός δύναμη να συνεχίζει το ευλογημένο έργο του».

Ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του παρέστησαν στον Μ.Εσπερινό για την αυριανή εορτή της μνήμης των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, που τελέστηκε χοροστατούντος του Παναγιωτάτου στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.