«Βράζει» η κοινωνία για το Ασφαλιστικό

Newsbomb

Σε παράλληλους δρόμους οι αντιδράσεις για το νέο ασφαλιστικό έξωθεν και οι κινητοποιήσεις στο εσωτερικό της χώρας από διαφορετικές αφετηρίες και άλλη στόχευση.

Ο κοινωνικός ιστός είτε φορά ακόμη πέρλες είτε αμείβεται (στην καλυτέρα των περιπτώσεων με μισθούς Βουλγαρίας) έχει βγει – και θα βγαίνει – στους δρόμους για το νέο ασφαλιστικό που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η αρχή έχει γίνει και τώρα στο μέσον της διαδρομής η αγανάκτηση δυναμώνει και η οργή ξεχυλίζει.

Νέα παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη οι συνταξιούχοι στην πλατεία Κοτζιά, με αντίστοιχη και στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να μην γίνουν νέες περικοπές στις συντάξεις πείνας που κατάντησαν να εισπράττουν ύστερα από μιας ζωής δουλειά.

Στους δρόμους γιατί υποφέρουν πραγματικά με ποδοπατημένη αξιοπρέπεια οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ και Δημοσιογράφων ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η συγκέντρωση οργανώνεται από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-Δημοσίου-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ-ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Στη συγκέντρωση και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

«Μπουρίνια» στο λιμάνι

Η είδηση ότι οι εργαζόμενοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), αντιδρούν δεν είναι καινούργια, ωστόσο το νέο είναι πώς άκαμπτοι συνεχίζουν κηρύσσοντας νέα απεργιακή κινητοποίηση, τριήμερη αυτή τη φορά.

Ξεκίνησαν από σήμερα λοιπόν Τρίτη (19/1) προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του Ταμείου.

Για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ έχουν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν στο κεντρικό κτίριο του Ταμείου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για συντονισμό κοινής δράσης, θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΠΝΟ, την Πέμπτη στις 11.00 το πρωί στην πύλη Ε-3, και στην πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που θα ακολουθήσει.

Σημειώνεται πως από την απεργία των εργαζομένων του ΝΑΤ, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην έκδοση πιστοποιητικών ελευθεροπλοΐας για την ακτοπλοΐα.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού εξουσιοδότησε στην τελευταία συνεδρίασή του τον πρόεδρο του ΝΑΤ να μπορεί μετά από έλεγχο και αν δεν υπάρχουν οφειλές εισφορών για κάποιο πλοίο της ακτοπλοΐας, να εκδίδει πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας.

Σπέρνουν για να θερίσουν οι αγρότες

Ο πρωτογενής τομέας συσπειρώθηκε και κατεβαίνει ενωμένος απέναντι στην απόλυτη φτωχοποίησή του. Σε όλη τη χώρα, ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις, μάλιστα για αύριο Τετάρτη ο προγραμματισμός τους περιλαμβάνει 40 μπλόκα σε όλη τη χώρα.

Το «μπλόκο των αγροτών» θεωρείται και το πιο επικίνδυνο για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς στα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό.

Στο κρεβάτι του ασθενή η ιατρική μπλούζα

Σε τετράωρη στάση εργασίας οι γιατροί όλης της χώρας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα την πέμτη 21 του μηνός από τις 11 το πρωί έως τις 3 μμ. Αρα όλες οι δομές θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως, θα σημειωθούν από την Τρίτη ώς την Πέμπτη λόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.

Ραντεβού στις 4 Φλεβάρη

Εν τω μεταξύ, κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου απευθύνει η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωση της.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η συνέχιση των αδιέξοδων και καταστροφικών πολιτικών της Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής ένωσης και ΔΝΤ, θα βρει απέναντι τους αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας με κεντρικό στόχο την ακύρωση των σχεδίων για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης". Και το ΠΑΜΕ στο χορό των κινητοποιήσεων καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αλλά και σε γενικό συλλαλητήριο στις 23 Ιανουαρίου στην Ομόνοια. "Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved