ΕΘΝΙΚΑ

Μήνυμα ΥΕΘΑ στην Τουρκία: «Ισχυρές οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τρομακτική ασφάλεια προστασίας»

Μήνυμα ΥΕΘΑ στην Τουρκία: «Ισχυρές οι Ένοπλες Δυνάμεις, με τρομακτική ασφάλεια προστασίας»
"Μαζί με την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου να σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις" είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος
onlarissa.gr

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία, αναφορικά με τις παραβιάσεις της γειτονικής χώρας, έστειλε από τη Λάρισα το πρωί της Τετάρτης (7/8/2019), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που επισκέφτηκε για πρώτη φορά την 1η Στρατιά.

Με αφορμή τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «Μαζί με την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα σχεδιάσουμε πώς θα προχωρήσουμε, για να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα παρέχουν μία πλήρη, ισχυρή, τρομακτική θα έλεγα, για όσους επιβουλεύονται εναντίον της πατρίδας μας, ομπρέλα ασφαλείας, σε όλο το εύρος της Ελλάδας από το βορειότερο μέχρι το νοτιότερο άκρο της».

«Τόσο η ΕΕ αντιδρά, αλλά και οι ΗΠΑ δυσανασχετούν και αντιλαμβάνονται ότι ο αξιόπιστος εταίρος στην περιοχή δεν είναι άλλος από την Ελλάδα, η οποία λειτουργεί στα μάτια των ισχυρών συμμάχων της ως παράγοντας σταθερότητας, προαγωγής της ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή. Και αυτό είναι από μόνο του ένα κέρδος. Δεν φοβόμαστε, επαγρυπνούμε, δεν μας αρέσουν οι προκλήσεις, δεν προκαλούμε αλλά δεν μας αρέσει και να μας προκαλούν» σημείωσε ο υπουργός.

Ο ΥΕΘΑ εξήγησε πως οι επισκέψεις του αυτές ολοκληρώνουν «τον πρώτο βασικό κύκλο ενημερώσεων για την κατάσταση, το σχεδιασμό και τις προοπτικές συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων, από την ανάληψη των καθηκόντων στο υπουργείο».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε τον διοικητή της 1ης Στρατιάς «για την ενημέρωση για τη λειτουργία και τις δυνατότητες του βασικού αυτού σχηματισμού, που στην ουσία είναι η ραχοκοκαλιά της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας στον ηπειρωτικό της χώρο».

Τον κ. Παναγιωτόπουλο συνοδεύουν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος κ. Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός του ΓΕΣ, αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός του ΓΕΑ, αντιπτέραρχος κ. Γεώργιος Μπλιούμης.

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε σε ενημέρωση στο χώρο της 1ης Στρατιάς όπου και εγκαινίασε την ανακαινισμένη αίθουσα τιμών.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρή η 27χρονη Δέσποινα Ζάγκα σε φρικτό τροχαίο - Σκληρές εικόνες

Αγωνία για 8χρονη: Στο χειρουργείο με φρικτούς πόνους - Δείτε τι κατάπιε

Σχετικές ειδήσεις