ΕΘΝΙΚΑ

«Γαβγίζει» ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε εκβιασμούς και σαμποτάζ στην Κύπρο

«Γαβγίζει» ο Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε εκβιασμούς και σαμποτάζ στην Κύπρο

Επιμένει στην εμπρηστική του ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαμήνυσε σήμερα πως η χώρα του δεν θα μείνει αδιάφορη στις προσπάθειες «σφετερισμού και σαμποτάζ» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ομιλία του στη Σύνοδο των Τούρκων Πρέσβεων, ο Ερντογάν είπε πως η σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με «τήρηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της “τδβκ”».

«Δε θα μείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο. Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Sabah: Το «Γιαβούζ» ξεκίνησε γεωτρήσεις ανοιχτά της Καρπασίας

Γεωτρήσεις ανοιχτά της Καρπασίας ξεκίνησε το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah να αναφέρει πως οι επιχειρήσεις θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες.

«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο», γράφει η τουρκική εφημερίδα, όπως μεταδίδει το κυπριακό Philenews.

Το εν λόγω δημοσίευμα έρχεται την ίδια ημέρα που ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Μάλιστα, η Sabah ισχυρίζεται πως η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου αξιωματούχου αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο: «ότι δηλαδή η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ανατολική Μεσόγειο».

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει η ίδια κυπριακή ιστοσελίδα, το γεωτρύπανο «Πορθητής» προχώρησε αρκετά στις δικές του εργασίες στα δυτικά του Ακάμα και θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του για κάποιες εβδομάδες ακόμη.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τη Sabah, το ερευνητικό σεισμογραφικό «Oruc Reis» θα ταξιδέψει στην Ανατολική Μεσόγειο για να υποστηρίξει το γνωστό σε όλους Μπαρμπαρός στις σεισμικές του έρευνες.

Πηγή: Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων