ΕΘΝΙΚΑ

Απόβαση Ελλήνων, Γάλλων και Αμερικανών στη Σκύρο - Το Newsbomb.gr στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»

Απόβαση Ελλήνων, Γάλλων και Αμερικανών στη Σκύρο - Το Newsbomb.gr στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»

Οι τρεις χώρες ενισχύουν την ήδη στενή στρατιωτική συνεργασία τους – Το Newsbomb.gr σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν σε Μαγνησία, Σκύρο, Άη Στράτη

Την ώρα που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται επικίνδυνα και οι εξελίξεις γίνονται πλέον απρόβλεπτες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, η χώρα μας ενισχύει τη συνεργασία της με δυνάμεις που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις των επόμενων μηνών.

Με την Τουρκία να έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στα ύψη στις σχέσεις της με την Ελλάδα, τόσο με τις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν και των υπουργών του, όσο και με τις καθημερινές προκλήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ , η απάντηση της χώρας μας έρχεται μέσω της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Μέγας Αλέξανδρος 2020».

Με δεδομένη τη βούληση της γαλλικής ηγεσίας για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και την απόφαση για μόνιμη στρατιωτική παρουσία σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020» αποτελεί την πρεμιέρα μιας εξαιρετικά σημαντικής συνεργασίας για τη χώρα μας. Η αρχή γίνεται από το βουνό των Κενταύρων, τις ακτές της Μαγνησίας και τα νησιά - «αεροπλανοφόρα» του Αιγαίου, όπως είναι η Σκύρος.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, των ΗΠΑ και της Γαλλίας έχουν «σφραγίσει» την περιοχή μεταξύ Μαγνησίας, Σκύρου και Άη Στράτη κάνοντας επίδειξη ισχύος και στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές συμμαχίες και Ένοπλες Δυνάμεις σε συνεχή επαγρύπνηση.

Το Newsbomb.gr δίνει το «παρών» στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020» καλύπτοντας όλες τις δράσεις και μεταφέροντας την αποφασιστικότητα, το ζήλο και το υψηλό φρόνημα των στελεχών του Ελληνικού Στρατού αλλά και τη σημασία της συνεργασίας με τις πανίσχυρες ΗΠΑ και Γαλλία.

Τα σενάρια της άσκησης και η απόβαση

Η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» διεξάγονταν τα προηγούμενα χρόνια μόνο με τη συμμετοχή επίλεκτων δυνάμεων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Φέτος όμως, είναι η πρώτη φορά που χερσαίες δυνάμεις από τις τρεις χώρες εκπαιδεύονται μαζί σε ελληνικό έδαφος και κυρίως η πρώτη φορά που η Γαλλία πέρα από αεροναυτικές δυνάμεις στέλνει και επίλεκτους πεζοναύτες για κοινά γυμνάσια, με έναν από τους πιο ισχυρούς σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων, την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Οι πεζοναύτες από τα τρία κράτη έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στην περιοχή της Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο πεδίο βολής στα Γλαφυρά. Σύμφωνα με το σχέδιο των Στρατηγών, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων καταδρομικές επιχειρήσεις κρούσης με πολλών ειδών οπλισμό, αερομεταφορά από ελικόπτερα ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, αποβατική ενέργεια με λέμβους, πορεία δεκάδων χιλιομέτρων και εξουδετέρωση στόχων.

Το σενάριο της τελικής ενέργειας στο νησί της Σκύρου όπως έχει σχεδιαστεί από Έλληνες, Γάλλους και Αμερικανούς Επιτελείς προβλέπει ανακατάληψη περιοχής του νησιού που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εχθρικών δυνάμεων.

Το πανίσχυρο γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude καθώς και τα αποβατικά σκάφη που μεταφέρει αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο τελευταίο στάδιο της άσκησης.

Μαζί με τα Ελληνικά αρματαγωγά, τα μεταφορικά ελικόπτερα Chinook και Huey και φυσικά τα επιθετικά Apache, αναμένεται να συγκροτήσουν μια ισχυρή δύναμη κρούσης στην ανακατάληψη νησιού, όπως προβλέπει το σενάριο.

Τις χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις συνδράμουν Ελληνικά μαχητικά από τις κοντινές Πολεμικές Μοίρες σε Αγχίαλο και Λάρισα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ο χιονιάς «κυκλώνει» την Αττική! Θα το στρώσει στα βόρεια προάστια - Νιφάδες και στο κέντρο

Άγριο έγκλημα στην Κομοτηνή: Τον εκτέλεσαν στην αυλή του σπιτιού του

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων