Τουρκία: Νέα λίστα κυρώσεων από Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία - ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα οι μόνες διαφορές

Newsbomb

«Αν η Τουρκία συνεχίσει την επιχείρηση διεύρυνσης της ατζέντας τότε πολύ απλά θα πέσει στο κενό»

«Δεν θέλουμε διάλογο για τον διάλογο. Θέλουμε λύσεις. Προσπαθούμε να βρούμε σημεία σύγκλισης, ούτως ώστε να δουλέψουμε σε αυτά και αν βρεθεί τελική συμφωνία τότε να ανοίξει ο δρόμος για το Διεθνές Δικαστήριο που θα δώσει την τελική διευθέτηση», είπε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ ο διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου προσθέτοντας ότι σε περίπτωση καθυστέρησης, ο «μουτζούρης» βαραίνει την άλλη πλευρά.

Ο κ. Χατζηβασιλείου ξεκαθάρισε ότι στις επαφές συζητείται η μία και μόνη διαφορά μας με την Τουρκία: ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. «Αν η Τουρκία συνεχίσει την επιχείρηση διεύρυνσης της ατζέντας τότε πολύ απλά θα πέσει στο κενό», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ λίστα με περαιτέρω κυρώσεις στην Τουρκία παρουσίασαν Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρος με βάση τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.

Οι τρειw χώρες παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα κοινή λίστα με κυρώσεις που δεν αφορούν μόνο Τούρκους (φυσικά πρόσωπα) αλλά και νομικές οντότητες που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις.

Οι προτάσεις αναμένεται να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής Relex την προσεχή Πέμπτη (14/1). Ωστόσο, επειδή έχει ήδη καθυστερήσει το θέμα, και έχουν ήδη ανακοινωθεί οι διερευνητικές επαφές, οι «συνήθεις ύποπτες» χώρες στο Συμβούλιο έχουν αρχίσει να λένε ότι πρέπει να υπάρξει αναβολή με τη δικαιολογία ότι μια ανακοίνωση για διεύρυνση κυρώσεων σε αυτή τη φάση «θα χαλούσε το κλίμα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρικτό τροχαίο - Κρήτη: Θρήνος για τη 38χρονη αστυνομικό και τη 2χρονη κόρη της -Σοκάρουν οι εικόνες

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved