ΕΘΝΙΚΑ

Μήνυμα της Γαλλίας στην Τουρκία: Θα είμαστε άτεγκτοι για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου

Μήνυμα της Γαλλίας στην Τουρκία: Θα είμαστε άτεγκτοι για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, στέλνει μήνυμα στην Τουρκία λίγες ώρες μετά την υπογραφή για την αγορά από την Ελλάδα των γαλλικών μαχητικών Rafale.

H ρητορική του καθησυχασμού είναι θετική αλλά πρέπει να επιβεβαιώνεται και από γεγονότα τονίζει η κυρία Παρλί σε συνέντευξή της στην Καθημερινή όσον αφορά την Τουρκία και προσθέτει: «Θα είμαστε άτεγκτοι ως προς το θέμα του σεβασμού του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας υπογραμμίζει ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη για την πώληση της νέας γενιάς φρεγατών στην Ελλάδα, συζητώντας μάλιστα ένας μέρος τους να παράγεται στη χώρα μας.

Όσον αφορά τη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας η κυρία Παρλί σημειώνει ότι οι συζητήσεις για διμερή συμφωνία ασφαλείας συνεχίζονται, «ώστε να είμαστε έτοιμοι να την επισημοποιήσουμε μόλις θα είναι δυνατό».

Επισημαίνει, τέλος, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η ελληνική αεροπορία θα συμμετέχει στην πολυεθνική άσκηση "Skyros" με εύρος από την Ελλάδα έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία, και τον Φεβρουάριο ελληνική φρεγάτα θα ενταχθεί στην ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου "Σαρλ ντε Γκωλ".

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

ΕΛ.ΑΣ.: Απαγόρευση συναθροίσεων για μια εβδομάδα σε όλη τη χώρα