ΕΘΝΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη: Έφτασαν τα πρώτα από τα αμερικανικά ελικόπτερα που «αγχώνουν» την Τουρκία

Αλεξανδρούπολη: Έφτασαν τα πρώτα από τα αμερικανικά ελικόπτερα που «αγχώνουν» την Τουρκία

Στην Αλεξανδρούπολη έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης τα πρώτα από τα αμερικανικά ελικόπτερα που θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση Antlantic Resolve

Συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης προσγειώθηκαν τα πρώτα τρία αμερικανικά ελικόπτερα τύπου UH-60 Black Hawks.

Τα ελικόπτερα αυτά ανήκουν στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ από το Φορτ Ράιλεϊ του Τέξας και έφτασαν στην Ευρώπη για μια αποστολή εννέα μηνών, στο πλαίσιο της υποστήριξης της επιχείρησης «Atlantic Resolve».

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Διοίκηση των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης με έδρα το Βισμπάντεν, από τις 24 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 5 Μαρτίου, περίπου 30 ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ θα πετάξουν από την Αλεξανδρούπολη προς τη Ρουμανία.

Από σήμερα, λοιπόν, 24 Φεβρουαρίου, και έως τις 3 Μαρτίου οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης και των γειτονικών κοινοτήτων θα μπορούν μπορεί να δουν έναν μεγάλο σχηματισμό ελικοπτέρων.

Οι πτήσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν μεταξύ των ωρών από τις 8 π.μ. έως τις 18:00, ενώ σημειώνεται πως θα τηρηθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες μείωσης του θορύβου.

Στην Αλεξανδρούπολη τα πρώτα από τα αμερικανικά ελικόπτερα που «αγχώνουν» την Τουρκία

Φωτογραφίες, βίντεο: pameevro.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα οδηγούν σε παράταση – 8 ή 15 Μαρτίου «ανοίγει» η Αττική