ΕΘΝΙΚΑ

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Άλλαξε... όνομα στο Αιγαίο και πανηγυρίζει για την Αγιά Σοφιά

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Άλλαξε... όνομα στο Αιγαίο και πανηγυρίζει για την Αγιά Σοφιά
AP Images

Συνεχίζει στον δρόμο της ακραίας προκλητικότητας και της πόλωσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος άλλαξε το όνομα του Αιγαίου σε ομιλία του, ανακάλυψε προβοκάτσια στην Ανατολική Μεσόγειο και πανηγύρισε για τους μιναρέδες στην Αγιά Σοφιά.

Η Άγκυρα συνεχίζει να τραβά το σκοινί την ώρα που ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία για τον 62ο γύρο διερευνητικών επαφών με την Αθήνα. Με τον πλέον επίσημο τρόπο η Τουρκία επιβεβαίωσε πως κανείς δεν μπορεί να δείξει εμπιστοσύνη και να συζητήσει σε ένα σταθερό πλαίσιο όσο ηγείται της χώρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο «σουλτάνος» για ακόμα μια φορά επέλεξε τον δρόμο της πρόκλησης και της ακραίας πόλωσης με την Ελλάδα, αφού λίγες ώρες έπειτα από τις απειλές του και τις θρασύτατες αναφορές στην καταστροφή της Σμύρνης έκανε λόγο για «θάλασσα των νησιών» αναφερόμενος στο Αιγαίο, ενώ έσπευσε να… πανηγυρίσει για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.

Σε ομιλία του σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος AKP, του οποίου προεδρεύει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε αναφορά σε «προβοκάτσιες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» πριν αναφερθεί εμμέσως στην υποτιθέμενη παρενόχληση του Τσεσμέ από ελληνικά μαχητικά. Σε αυτό το σημείο έσπευσε να υπερτονίσει πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στα ύδατα που την περικλείουν και… άλλαξε το όνομα του Αιγαίου.

«Από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Μαύρη Θάλασσα, όπως και στο Αιγαίο που οι παλιοί αποκαλούσαν ως “η θάλασσα των νησιών”, θα εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας σε όλα τα ύδατα που μας περικλείουν», ήταν τα λόγια του. «Η Τουρκία με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί», πρόσθεσε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, φρόντισε για ακόμα μια φορά να τραβήξει τα βλέμματα με ένα… λογικό άλμα καθώς συνέδεσε την Αγιά Σοφιά με μια τρομοκρατική ενέργεια στη Νέα Ζηλανδία! «Οι τρομοκράτες εκεί είχαν πει ότι θα απελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά από τους μιναρέδες. Εμείς τους δώσαμε απάντηση και μετατρέψαμε την Αγιά Σοφιά σε τζαμί» ανέφερε σε πανηγυρικό τόνο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακίνηση εκτός νομού: Πώς θα πάμε στα χωριά μας το Πάσχα - Όλα τα δεδομένα