ΕΘΝΙΚΑ

Πολεμική Αεροπορία: Η «οργή του Ποσειδώνα»! Εικονικός βομβαρδισμός στο Αιγαίο – Απάντηση σε Ερντογάν

Πολεμική Αεροπορία: Η «οργή του Ποσειδώνα»! Εικονικός βομβαρδισμός στο Αιγαίο – Απάντηση σε Ερντογάν

Νέο δυναμικό μήνυμα των Ενόπλων Δυνάμεων – Ψήφος εμπιστοσύνης των Αμερικανών στη χώρα μας – Η αποστολή κρούσης με υπόδειξη στόχων από το έδαφος.

Λίγες ημέρες πριν από το ραντεβού του Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, η Τουρκία συνεχίζει την εμπρηστική ρητορική της και τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, ότι θα ξαναβγεί το ερευνητικό σκάφος «Γιαβούζ» στην Ανατολική Μεσόγειο για γεωτρήσεις, ενώ και ο υπουργός Άμυνας της γείτονος, Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για «επεκτατικές βλέψεις». «Όποιος αμφιβάλλει να κοιτάξει το χάρτη από το 1821 μέχρι και σήμερα» δήλωσε ο Ακάρ, σε μια ακόμα απόδειξη του πόσο ανιστόρητοι είναι. «Η ίδια η Ελλάδα είναι μια επεκτατική χώρα», τόνισε.

Παράλληλα, το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να εκδίδει NAVTEX ζητώντας εμμέσως αποστρατικοποίηση νησιών, όπως της Χίου και της Μυτιλήνης, με την Αθήνα να απαντά δυναμικά και μάλιστα από… αέρος. Για μια ακόμη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν ηχηρή απάντηση στον «σουλτάνο», την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ παρείχαν και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στην Αθήνα, ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Μετά τον αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» και την Defender Europe 2021, τα πανίσχυρα αμερικανικά αεροσκάφη F-15 Eagle της USAFE, που έχουν μετασταθμεύσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, πέταξαν φτερό με φτερό με τα ελληνικά μαχητικά, εκτελώντας πλήθος σεναρίων στο πλαίσιο της άσκησης «Poseidon’s Rage 21».

Η δράση Ελλήνων και Αμερικανών δεν περιορίστηκε φυσικά στην Κρήτη και το κεντρικό Αιγαίο. Τα F-16 Block52+ της χώρας μας και τα αμερικανικά F-15 Eagle πέταξαν σε χαμηλό ύψος σε όλο σχεδόν το μήκος του ανατολικού Αιγαίου, απαντώντας έτσι στα περί αποστρατικοποίησης που «τσαμπουνάνε» οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το σενάριο, τα μαχητικά των δύο χωρών προχώρησαν σε εικονικό βομβαρδισμό σε θάλασσα αλλά και στεριά, καθοδηγούμενοι από τους κομάντο του 2ου και το 5ου ΕΤΕΘ σε Λέσβο και Κω, στις «καυτές» δηλαδή περιοχές στις οποίες οι Τούρκοι εγείρουν διεκδικήσεις. Οι καταδρομείς καταδείκνυαν τους στόχους με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και τα αεροσκάφη με χαμηλές πτήσεις προχωρούσαν στον εικονικό βομβαρδισμό των στόχων χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα.

Η αποστολή κρούσης των Ελλήνων και Αμερικανών στην διακεκαυμένη ζώνη του ανατολικού Αιγαίο είναι το σαφές μήνυμα στον Ερντογάν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, ενώ οι Αμερικανοί ξεκαθαρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός τους σύμμαχος στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Πότε επανέρχεται η μουσική στην εστίαση – Τι αλλάζει σε γάμους και ωράριο κυκλοφορίας