ΕΘΝΙΚΑ

«HERCULES 21»: Το Newsbomb.gr στην «απόβαση» Ελλήνων και Αράβων κομάντο

«HERCULES 21»: Το Newsbomb.gr στην «απόβαση» Ελλήνων και Αράβων κομάντο

Πώς θα ανταποκριθούν οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας, Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ στα σενάρια του Στρατηγού Φλώρου - Λεπτό προς λεπτό όλα όσα θα συμβούν στο Μεγάλο Πεύκο

Την ανάληψη κρίσιμων πρωτοβουλιών, με στόχο τη διατήρηση των ισορροπιών και τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών, επιβάλλουν στην Ελλάδα οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Πριν από μερικές ημέρες είχαμε αναφερθεί εκτενώς στην κίνηση – ματ του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου απέναντι στο καθεστώς Ερντογάν, με αφορμή την άσκηση «Bright Star 21», την μεγαλύτερη διακλαδική και πολυεθνική άσκηση των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο πρασινοσκούφης Στρατηγός, με τη στρατιωτική διπλωματία που έχει αναπτύξει, ενισχύει συνεχώς την αμυντική συνεργασία με χώρες του λεγόμενου αραβικού κόσμου, προκαλώντας την οργή του τουρκικού καθεστώτος, που προσπαθεί απεγνωσμένα να σπάσει τους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ της Αθήνας και μουσουλμανικών χωρών.

Οι στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με τη γειτονική Αίγυπτο του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, θα μπορούσαμε να πούμε πως βρίσκονται στο καλύτερο σημείο εδώ και δεκαετίες, ενώ οι δεσμοί με τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας αναπτύσσονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ως ανάχωμα στην αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας.

Είναι δεδομένο πως η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου - ΗΑΕ - Σαουδικής Αραβίας, ενισχύει το μέτωπο απέναντι στον νεοοθωμανισμό της Τουρκίας, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με αραβικές χώρες, που δημιουργεί νέες προοπτικές συνεργασιών.

Οι επίλεκτοι στο ΚΕΕΔ

Πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, η «Bright Star 21», στην οποία η χώρα μας έδωσε δυναμικό παρών με μαχητικά αεροσκάφη, πλοία του Στόλου, άνδρες του Στρατού Ξηράς και φυσικά τους κομάντο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, Ελλάδα, Αίγυπτος και οι χώρες του Περσικού Κόλπου, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μπαίνουν και πάλι στη… μάχη για την άσκηση «HERCULES 21».

Τριάντα στελέχη Ειδικών Επιχειρήσεων από Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία, εκπαιδεύονται με τους επίλεκτους Έλληνες κομάντο της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο, προσπαθώντας να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στα απαιτητικά σενάρια που έχει καταρτήσει το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η άσκηση «HERCULES 21» πραγματοποιείται για πρώτη φορά, με συμμετοχή των κορυφαίων Αράβων SOF, ενώ η χώρα μας ρίχνει στη μάχη τις δυο πιο ισχυρές Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών και τους αμφίβιους καταδρομείς της Ζ’ΜΑΚ.

Τα σενάρια, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αποβατικές ενέργειες με λέμβους, fast rope από ελικόπτερα, πτώσεις με αλεξίπτωτα, αλλά και βολές με πραγματικά πυρά. Στόχος του ΓΕΕΘΑ είναι η «HERCULES» να εξελιχθεί σε πολυεθνική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων, που θα προσελκύει την αφρόκρεμα των κομάντο από κάθε συμμαχική χώρα.

Μετά λοιπόν την εκπαίδευση της Πολεμικής μας Αεροπορίας στην έρημο της Αιγύπτου πριν μερικές ημέρες και της Σαουδικής Αραβίας πριν μερικούς μήνες, ήρθε η ώρα να εκπαιδευτούν οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων. Θα ακολουθήσει το Νοέμβριο η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 11», πιθανότατα στην Κρήτη, με τη χώρα μας να είναι έτοιμη να αναπτύξει τον ελληνικό Στόλο στο Κρητικό Πέλαγος και τους Αιγύπτιου να φέρνουν στα Χανιά το θηριώδες ελικοπτεροφόρο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και φέτος συμμετοχή από τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, ενώ είναι πιθανό η Γαλλία να στείλει μονάδες επιφανείας στη χώρα μας.

Την ώρα λοιπόν που η Τουρκία προκαλεί ξανά στο Αιγαίο και απειλεί την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και δει οι Έλληνες κομάντο της ΔΕΠ φροντίζουν να στείλουν και πάλι δυναμική απάντηση.

Το Newsbomb.gr θα βρίσκεται στο Μεγάλο Πεύκο το πρωί της Πέμπτης και θα σας μεταδώσει λεπτό προς λεπτό, με LIVE μετάδοση στο Facebook όλα όσα θα συμβούν στην άσκηση «HERCULES 21».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ρόδος: «Φοβόμασταν, είχαμε κακό προαίσθημα» - Μιλούν οι γονείς και η αδερφή της 31χρονης

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά - Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τα σχολεία