ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος για Ακάρ: Δεν τέθηκε, και δεν μπορούσε να τεθεί, θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου

Παναγιωτόπουλος για Ακάρ: Δεν τέθηκε, και δεν μπορούσε να τεθεί, θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δήλωσή του ξεκαθαρίζει όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ. «Δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνάντησε τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ. Από την Άγκυρα υπήρξαν διαρροές ότι μεταξύ των θεμάτων που έθιξαν στη συνάντησή τους οι δυο υπουργοί, ήταν και αυτό της πιθανής συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθάρισε πως το θέμα αυτό ούτε τέθηκε, ούτε και μπορεί ποτέ να τεθεί.

«Με τον κ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος και προσθέτει:

«Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου».

Σχετικά με την επίμαχη φράση του Χουλουσί Ακάρ, ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν ξεκάθαρος. «Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου“, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί», ήταν τα λόγια του.