ΕΘΝΙΚΑ

Διαβήματα για τις νέες προκλήσεις στα Βαρώσια προανήγγειλε ο Αναστασιάδης (vid)

Διαβήματα για τις νέες προκλήσεις στα Βαρώσια προανήγγειλε ο Αναστασιάδης
"Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα προς όσους σήμερα φαίνονται να είναι οι προασπιστές του διεθνούς δικαίου»
ALPHA CYPRUS

Διαβήματα σε σχέση με τις νέες κινήσεις των Τούρκων στην περίκλειστη Αμμόχωστο προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος ενημερώθηκε αρμοδίως από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους σε σχέση με το κυπριακό.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολιάζοντας το άνοιγμα άλλης μιας παραλίας στην περίκλειστη Αμμόχωστο από τις κατοχικές αρχές, έκανε λόγο για απαράδεκτη πρόκληση.

«Και μόνο ο εκνευρισμός της Άγκυρας, καταδεικνύει το πόσο ορθά ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει χειριστεί το όλο θέμα. Αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί απόλυτα. Για το θέμα της Αμμοχώστου έχω ενημερωθεί αρμοδίως από όσους εκ καθήκοντος παρακολουθούν το τι συμβαίνει στα κατεχόμενα, είναι μια νέα απαράδεκτη πρόκληση την οποία δεν θα αφήσουμε απαρατήρητη. Θα προβούμε στα δέοντα διαβήματα προς όσους σήμερα φαίνονται να είναι οι προασπιστές του διεθνούς δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς κατά πόσο η αντίδραση που υπάρχει σήμερα εντός ΝΑΤΟ για τη στάση της Άγκυρας έναντι των αιτημάτων της Σουηδίας και της Φιλανδίας προσφέρει ευκαιρία για να αλλάξουν κάποια πράγματα, ο Αναστασιάδης απάντησε ότι δυστυχώς έχοντας κατά νου τις διαχρονικές συμπεριφορές κρατών, οι συμπεριφορές καθορίζονται με βάση τα συμφέροντα της κάθε μιας των χωρών και εν συνεχεία το διεθνές δίκαιο.

«Όμως αυτό δεν μας απογοητεύει, θα συνεχίσουμε να εμμένουμε ώστε επιτέλους θέματα αρχής που προβάλλονται για την παραβίαση της κυριαρχίας μιας χώρας δεν μπορούν να παραγνωρίζουν την ίδια παραβίαση από μια άλλη χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που προκαλεί συνεχώς τόσο την διεθνή κοινότητα όσο και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ αλλά και τους μελλοντικούς εταίρους της όπως προσδοκεί, της Ευρώπης".