ΕΘΝΙΚΑ

Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με προκλητικές ενέργειες

Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο με προκλητικές ενέργειες
Προκλητική ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.
anadolu ajansi

Τραβάει το σκοινί η Άγκυρα, με το Συμβούλιο Ασφαλείας να συνεδριάζει και σε επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει πως η Ελλάδα είναι αυτή που προχωρά σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο. Ψύχραιμη η αντίδραση της Αθήνας που κινείται με βάση τους νόμους και την ιστορία.

Την παροιμία που αναφέρει «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι» φαίνεται πως θέλει να κάνει πράξη η Τουρκία. Την ώρα που οι καθημερινές παραβιάσεις και παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, οι υπερπτήσεις και οι διαρκείς προκλήσεις έχουν κλιμακωθεί στον υπέρτατο βαθμό, η Άγκυρα αναφέρει ως «παραβάτη» την Ελλάδα και κάνει λόγο για προκλητικές ενέργειες! Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται πως η Αθήνα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και πως η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στη στάση της έτσι ώστε να διασφαλίσει τα δικαιώματά της.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, καταγράφηκαν 40 παραβιάσεις και 13 παραβάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο από τουρκικά μαχητικά, ενώ η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο της νομιμότητας με σεβασμό στην ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο. Ενδεικτική είναι η επιστολή που παραδόθηκε στον ΟΗΕ, μετά από οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από τη μόνιμη αντιπρόσωπο Μαρία Θεοφίλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας συζητήθηκαν θέματα «παντός είδους απειλής και κινδύνου εναντίον της εθνικής ενότητας και της επιβίωσης μας», αναφέροντας τις δράσεις της Τουρκίας έναντι του PKK και της FETO, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στη στάση της Άγκυρας απέναντι στη Συρία αλλά και στο θέμα του πολέμου της Ουκρανίας.

Αναφορικά με την κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Η Ελλάδα κατά παραβίαση Διεθνούς Δικαίου και συμφωνιών, προχωρά σε αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και δικαιολογεί Συμμαχίες που χρειάζεται να ενεργούν με συμφωνία. Τονίζεται ότι η αποφασιστική μας στάση για την προστασία των δικαιωμάτων και για τα οφέλη του έθνους μας, θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμό».

Σχετικές ειδήσεις