ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση με τέταρτο γεωτρύπανο στο Αιγαίο

Τουρκία: Κλιμακώνει την ένταση με τέταρτο γεωτρύπανο στο Αιγαίο
Τουρκικό γεωτρύπανο
Φωτογραφία αρχείου / AP Images

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες και το καλοκαίρι του 2022 αναμένεται να είναι το ίδιο ταραχώδες όπως αυτό του 2022.

Σταματημό δεν έχει η επιθετικότητα και η προκλητική στάση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Τελευταίο «χτύπημα» ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος αποκάλυψε ότι σε δυο μήνες ένα ακόμα γεωτρύπανο, το τέταρτο, θα ξεκινήσει εργασίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, το γεωτρύπανο είναι ήδη στο λιμάνι της Μερσίνης στην Ανατολική Μεσόγειο, απέναντι από την Κύπρο.

Ο Τύπος που είναι φίλα προσκείμενος στην τουρκική κυβέρνηση αναφέρει πως θα αρχίσει εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να προσδιορίζει ακριβές γεωγραφικό στίγμα. Οι Τούρκοι αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους ότι… αισιοδοξούν να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε κάθε περίπτωση, για ένα ακόμα 24ωρο η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και κάνει σαφές πως επιζητά το «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, με την Ελλάδα να τηρεί ψύχραιμη στάση στέλνοντας αυστηρά μηνύματα δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.