ΕΘΝΙΚΑ

Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ερντογάν κάνει μόνο τον νταή - Δεν έβγαλε κιχ για τα ελληνικά νησιά»

Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ερντογάν κάνει μόνο τον νταή - Δεν έβγαλε κιχ για τα ελληνικά νησιά»
ASSOCIATED PRESS

Βασικό θέμα στην προεκλογική μάχη της Τουρκίας η Ελλάδα - Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ερντογάν για υποχωρητικότητα. 

«Είπαν φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή», ανέφερε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εξαπολύοντας επίθεση κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «κάνει νταϊλίκια στην Ελλάδα», αλλά για τα νησιά «υπό κατοχή» δεν κάνει τίποτα.

«Το 2017 είχα πει ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά. Σου λέω κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως μην με εκνευρίζετε, όχι θα έρθω ή θα φύγω, 'θα κάνω επιχείρηση στη Συρία, κτλ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την ελληνοκυπριακή διοίκηση. Υπάρχει μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Θα φάει στην ίδια αίθουσα. Δεν λέει καν δεν τους αναγνωρίζουμε, αλλά αν έρθουν, η 'ΤΔΒΚ' θα πρέπει να είναι εδώ. Δεν μπορεί καν να το πει. Είναι αυτός άνθρωπος να κυβερνά το κράτος; Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος προστατεύει τα συμφέροντα του έθνους;».

Κορυφώνοντας την ακραία ρητορική του, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Φοβούνται ότι θα θυμώσει κάποιος με εμάς. Δεν θα φοβηθούμε. Ο Eτζεβίρ και ο Eρμπακάν πήγαν και πήραν το τουρκικό τμήμα της Κύπρου. Τελείωσε. Φώναξαν; Είπαν ότι ερχόμαστε; Όχι. Έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο. Στην παράδοσή μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αν φωνάζεις και ουρλιάζεις, δεν γίνεται τίποτα».